×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2022-09-03  

Annie Lööf ( C ) besökte Stortorget.

Annie Lööf ( C )besökte Stortorget.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf är just nu ute på valturné och på lördagsförmiddagen kom hon till Örebro, trots den tidiga timmen 10:00 så var det många som kom till Stortorget för att se och prata med Annie Lööf och det var nog den största publiken som jag har sett det här valet.


© 2022 Johan Gullberg - knytpunkt.com
3 Klickbara bilder.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf är just nu ute på valturné och på lördagsförmiddagen kom hon till Örebro, trots den tidiga timmen 10:00 så var det många som kom till Stortorget för att se och prata med Annie Lööf och det var nog den största publiken som jag har sett det här valet.

Står för medmänsklighet.

Annie Lööf höll ett kort tal när hon kom till Örebro och Jimmy Nordengren presenterade henne med orden, Den här kvinnan står när andra faller, hon står för kontinuitet, hon står för trygghet men allra mest står hon för medmänsklighet.
Annie Lööf tackade varmt för den presentationen och hon fortsatte med att hon reser runt överallt just nu och efter Örebro skulle hon till Västerås och sedan till Stockholm för att lansera en valspurtskampanj.
- Det är ju bara sju dagar, 22 timmar till vallokalerna öppnar och de här 8 dagarna som återstår så innebär ju det att jag vill ju träffa så många väljare som möjligt sa Annie Lööf.

Ett ödesval.

Annie Lööf sa att det här är ett ödesval och vi säger alltid det där.
Den här gången är det på riktigt det finns så många stora frågor som politiken måste hantera tillsammans och där prestige och polarisering måste läggas undan och politiker måste kunna samarbeta för att klara av klimatkrisen som kräver sänkta utsläpp och att få fart på den gröna omställningen i samhället.
Det är också en lågkonjunktur på väg som måste hanteras när vardagen blir dyrare det innebär att företag behöver bra villkor för att kunna skapa fler arbetstillfällen.
Politikerna behöver samlas för att pressa ner elpriserna både för företag och hushåll, det finns förslag klara på den sidan men det behövs ett genomförande av dem också och inte bara prat.
De med lägst inkomster behöver också hjälp med att klara av högre kostnader i vardagen, där har Centerpartiet föreslagit skattesänkning för de med låga, medelinkomst och pensionärer och en höjning av underhållsstödet för ensamstående föräldrar.
- Det är så många stora frågor som vi måste hantera tillsammans, där vi behöver lägga undan både prestige, polarisering och splittring och försöka enas sa Annie Lööf.

Rättvisa villkor i hela landet.

En viktig del för Centerpartiet är en levande landsbygd och grönare städer, det är viktigt att Örebrostad blir grönare och mer modern även om ni säkert tycker att den är modern redan, men det finns jämt rum för förbättringar och samma sak är det på landsbygden, den kan bli vassare och bättre men då handlar det om att det ska bli enklare att bygga och bygga ut att använda den attraktivitet som landsbygden har.
Vi måste vara säkra på att våra bönder har bra villkor så att vi får en ökad matproduktion. Det handlar också om trygghet, att alla känner sig trygga oavsett om de bor i en stad eller ute på landet, nu är det dags att vi gör något istället för att bara prata om det och ska vi skapa en trygghet framåt så måste vi satsa på de förebyggande åtgärderna och där är skola och förskola viktiga.
- Då kommer jag tillbaka dit jag började, nämligen en bra skola. Likvärdig skola här i veckan presenterade jag ett förskolelyft för fler pedagoger i förskolan sa Annie Lööf.

Värderingar är viktiga.

Det är nu många värderingar som står på spel i det här valet, för första gången så ingår ett främlingsfientligt, nationalistiskt parti i ett formaliserat regeringssamarbete och vi vet inte vad det kommer att kosta eller innebära än men det är på riktigt.
Annie Lööf var väldigt tydlig med att hon inte kommer att vika en tum på alla människors lika värde och att alla människor är en möjlighet och inte en belastning.
- Det innebär för mig att vi kommer att stå upp för människor oavsett härkomst, kön, funktionsnedsättning, vi ska ha ett samhälle som ser människor som möjligheter sa Annie Lööf.

Vill ha mycket mer tid med Annie Lööf.

Vi fick en intervju med Jimmy Nordengren som är överst på Centerpartiets kommunala Örebrolista i valet och han berättade att de är väldigt stolta över sin partiledare och idag så är hon äntligen på besök i Örebro.

Nu blev det bara en timme och de lokala centerpolitikerna skulle vilja ha helst ett par dagar med Annie Lööf men nu i slutspurten på valet så är det omöjligt eftersom Sverige är stort.
Det är väldigt peppande för de som arbetar med politik när partiledaren kommer, sedan har han full förståelse för att hennes schema är späckat så nära inpå valet.
- Sverige är stort och är man partiledare så får man besöka många orter, så vi är glada, vi får en timme idag sa Jimmy Nordengren.

Man sliter rätt hårt.

Jimmy Nordengren berättade att han sliter rätt hårt nu , men det gör alla andra som arbetar med valet också men det känns på riktigt att valdagen närmar sig, det är väldigt intensivt men ändå trevligt, det är många frågor och inspel att vara vid valstugan så man blir trött.
Centerpartiet har haft bra drag vid sin valstuga och när partiet har gjort utspel så har de fått argumentera och ibland försvara sig för de som kommer med frågor och lyssna in hur andra tänker. Deras klimatpolitik har tagits emot väl av väljarna och likadant deras raka besked om att de inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna efter valet, det blev skriverier om att de då skulle välja Socialdemokraterna istället men Centerpartiet är öppna för samarbeten med alla partier förutom Sverigedemokraterna.
- Vi har sagt att så länge SD inte är med så är vi absolut villiga att samarbeta med de andra partierna, vi är ju ett Alliansparti från början sa Jimmy Nordengren.

Intensiv tid just nu.

Vi fick även en intervju med Annie Lööf och hon berättade att hon har en riktigt bra känsla inför valet, Centerpartiet ökar i stöd just nu och när hon nu reser runt i hela landet och möter väljare så det är intensivt, inte så mycket sömn men väldigt roligt.
Annie Lööf brukar normalt inte hålla valtal eftersom hon föredrar det direkta samtalet med väljare för det är då hon får reda på vad människor funderar på och det är roligare med en dialog än att bara stå på en scen och tala.
- Jag gillar ju möten och dialogen sa Annie Lööf.

Elpriserna dominerar.

Det är frågor om de höga elpriserna som dominerar i frågor från väljare just nu, samtidigt så är det en förbättrad vård och bättre arbetsförhållanden i vården, här i Örebro så blev det många frågor om trygghet och integration.
Vilka möjligheter det finns för människor som kommer till Sverige att snabbt lära sig svenska och komma in på arbetsmarknaden och lite andra frågor, något som också ingår idag när hon är ute och träffar väljare det är att bli fotograferad för selfien har blivit den nya autografen.
Idag ska Centerpartiet byta ut sina valaffischer mot två helt nya och starta en valspurtskampanj med två nya budskap.
De här sista dagarna inför valet så är det många som bestämmer sig för vilka de ska rösta på och hälften av de som röstar på Centerpartiet har bestämt sig under sista veckan och därför vill hon lägga ljuset på de frågor där Centerpartiet verkligen är avgörande.
- Det är klart att det är nervöst och spännande för den viktigaste opinionssiffran är ju valresultatet sa Annie Lööf.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar