×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2022-09-02  

Alice Bah Kuhnke (MP) besökte Stortorget.

Alice Bah Kuhnke (MP) besökte Stortorget.

Under fredagen besökte Alice Bah Kuhnke EU Parlamentarikerna för Miljöpartiet, Örebro för att träffa väljare och andra Miljöpartister, det var rätt mycket människor på Stortorget och en del passade på att prata med Alice Bah Kuhnke direkt hon kom.

© 2022 Johan Gullberg - knytpunkt.com
4 Klickbara bilder.

Under fredagen besökte Alice Bah Kuhnke EU Parlamentarikerna för Miljöpartiet, Örebro för att träffa väljare och andra Miljöpartister, det var rätt mycket människor på Stortorget och en del passade på att prata med Alice Bah Kuhnke direkt hon kom.

Hälsade på i alla valstugor.

När Alice Bah Kuhnke började med att gå runt till alla valstugorna på torget för att säga hej och presentera sig innan hon stannade till vid Miljöpartiets stuga för att träffa de som arbetade där och naturligt vis träffa väljare och svara på frågor.
Jag frågade hur det kom sig att hon gick runt och hälsade på i alla valstugorna och svaret var att jag är uppfostrad så att om man kommer någonstans så går man runt och hälsar och presenterar sig och de som stod i stugorna på torget verkade uppskatta att hon kom förbi.
- Jag hälsar alltid jag är väluppfostrad på det sättet sa Alice Bah Kuhnke.

Uppskattar att det är ett torg.

Alice Bah Kuhnke berättade att hon uppskattar att vi har ett valtorg eller demokratitorg som det också kallas under valet så att man ser alla alternativ på en gång och det blir en naturlig mötesplats. Det ser olika ut hur städer väljer att ställa upp valstugor och nu när Alice Bah Kuhnke åker land och rike runt i sin valturné så har hon sett många olika lösningar men att vi har ett torg det gillade hon som gammal demokratiminister.
Alice Bah Kuhnke uppskattade också att valstugorna är olika här för det skiljer sig också mellan städer.
- Många städer eller kommuner, orter har ju i en rund ring, men en del har att stugorna står på rad jag tycker att det är mycket trevligare att man har ett torg sa Alice Bah Kuhnke.

Klimat, klimat och miljö.

För Miljöpartiet så är det klimat och miljöfrågor som är viktigast och vi lever just nu i ett klimatnödläge och Alice Bah Kuhnke har noterat att det verkar vara fler som för fram åsikter om att det inte är så farligt med miljön idag och det är något hon inte alls håller med om och om vi ska ha ett jordklot som mår bra och är en bra plats att leva på i framtiden så måste vi ta klimathotet på allvar, det finns mycket som går att göra men en sak som går att göra är att det behövs råd och hjälp speciellt när det gäller energieffektivisering.
Kollektivtrafiken är också viktig så att fler väljer att åka kollektivt istället för bilen, det gäller ju fram för allt i städerna men ute på landsbygden så ska det också gå att transportera sig på ett så hållbart sätt som möjligt.
- Jag har en hel verktygslåda med vad vi kan göra för att rädda den här planeten sa Alice Bah Kuhnke.

Blir fylld med kunskap vid besöken.

Alice Bah Kuhnke son normalt arbetar med Europafrågor berättade att hon får rätt bra koll på lokala frågor nu när hon reser runt i landet, här i Örebro så har de bland annat talat om att Miljöpartiet vill skydda Sörbyskogen här i Örebro eftersom det är väldigt ovanligt att ha den typen av gammelskog så stadsnära som den är.
- Jag fylls på från lokalt, lokalt, till globalt globalt sa Alice Bah Kuhnke.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar