×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-01-27  

Utsålt Rock och Blues på Clarion.

Utsålt Rock och Blues på Clarion.

Det var många som ville lyssna på lokala musiker under lördagen när Örebro Rock och Blues förening hade arrangerat en kväll på Clarion.
Över 300 biljetter såldes under kvällen och det är nytt rekord för föreningen, Clarion är inte så stort och de måste även tänka på att hotellets gäster ska få plats om de vill så maxgränsen är 300 vilket gör att drygt 300 sålda biljetter är riktigt bra.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
44 Klickbara bilder.

Det var många som ville lyssna på lokala musiker under lördagen när Örebro Rock och Blues förening hade arrangerat en kväll på Clarion.
Över 300 biljetter såldes under kvällen och det är nytt rekord för föreningen, Clarion är inte så stort och de måste även tänka på att hotellets gäster ska få plats om de vill så maxgränsen är 300 vilket gör att drygt 300 sålda biljetter är riktigt bra.

Gone Fishing.

Först ut var Gone Fishing With Lucky Pete och de spelar traditionell blues, både covers och eget material blir det när de spelar.
Det här bandet har vi hört flera gånger och de är jämt lika bra, låtlistan förändras lite över tid men den som gillar traditionell blues med texter om kärlek och då speciellt när ett förhållande har spruckit ska lyssna på Gone Fishing.
Sångare är Growlin Bear och hans röst passar perfekt till just blues, lagom raspig och han är duktig på att förmedla känslor när han sjunger.

The Hightones.

Det här bandet var det första gången vi hörde men att de är populära gick inte att missa eftersom det snabbt blev fullt inne på Clarion när det var dags för Hightones.
Musikaliskt är det lite blandat men basen är blues, sen har de både snabba och långsamma låtar och dansgolvet var överfullt medan de stod på scen.
Det här är energi och bandet består av musiker från lite olika ställen och den nyaste medlemmen är Christer Ring På munspel.

Inte rockabilly.

Vi fick en intervju med sångaren Pierre Sjöholm efter att The Higtones spelat klart och han berättade bland annat att bandet startade så där ungefär 2012, han var inte helt säker men där någon gång var det i alla fall.
Det här var premiärspelningen för Christer Ring och bandet hade inte hunnit med att repa tillsammans inför spelningen men det gick bra ändå.
Pierre Sjöholm beskrev deras musik som traditionell blues men med lite mer moderna inslag och när jag frågade om rockabilly så blev det ett kraftigt nej det är det inte rockabilly musik är något helt annat än det vi spelar.
Pierre sa också att deras musik har kallats lite allt möjlig, rockabilly, blues och dansband har de fått som musikkategorier, men det bästa är kanske att ta varje låt för sig och avsett om man gillar låtar med fart i och som är lite mer åt det rockiga hållet eller lite mer lugna tongångar åt blueshållet så gillar man säkert The Hightones.
Pierre var nöjd med spelningen, den var kanon med mycket publik och ett ordentligt drag.
- Jag tycker att det är roligt att det finns lite livescener, för det finns det alldeles för lite av, som inte bara är hårdrock och sånt, det tycker jag är bra, sa Pierre Sjöholm.

Boogie Woogies avslutade kvällen.

Avslutningen på kvällen stod Boogie Woogies för och då blev det återigen trångt på dansgolvet, Boogie Woogies brukar locka publik som vill dansa och de är numera några av veteranerna bland banden som brukar spela på Clarion, ven om de den här kvällen saknade en av sångarna, Leffe Palmroth var på semester och kunde därför inte vara med.
Efter Boogie Woogies spelning så fick vi en intervju med Kjell Olsson en av gitarristerna. Kjell var nöjd med kvällen på Clarion, det var svettigt och förbaskat kul som det brukar vara. Boogie Woogies startade runt 2002 så de har hållit på ett tag nu och bandet första spelning ihop var på radion live men Bjucke var sjuk och fick därför spela munspel via telefon, men det fungerade.
Bandet startade tack vare Korprocken och de startade som förband där och sedan var det fler som ville vara med efter ett tag och därför är bandet så stort som det är idag.

Örebro Rock och Blues Förening.

Kjell Olsson är förutom medlem i Boogie Woogies även ordförande i Örebro Rock och Blues och hann var nöjd med kvällen, mycket folk brukar de ha när de arrangerar spelningar på Clarion men lapp på luckan var första gången.
Örebro Rock och Blues brukar arrangera nio kvällar på Clarion och tre i Wadköping så det blir i snitt en kväll per månad.
Föreningen är en ideell förening och medlemsantalet har ökat sakta med säkert och det går runt. Förra året var det drygt 460 medlemmar och många som kom den här första spelningen för 2014 passade också på att bli medlemmar, ett medlemskap gör att konsertkvällarna blir billigare att gå på.
I början så arrangerades det kanske tre kvällar per år men när Bosse Saf fick kontakt med Clarion så fick de möjlighet att utöka till nio gånger per år och de koncentrerar sig på lokala förmågor, eller banden ska ha någon lokal anknytning i alla fall.
- Nu kan det vara så att det kommer någon kille från nått annat band som bor till exempel i dalarna som i kvällens Hightones, där är det en kille från Örebro och resten från Värmland och Dalarna, sa Kjell Olsson.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar