×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-09-12  

Velvet Two Stripes.

Velvet Two Stripes.

I bland när det är festival så snubblar man över något som man inte har förväntat sig.
Velvet Two Stripes spelade i Scandic Grands lobby när vi kom in och den här trion var så pass bra att jag inte kan motstå att skriva om dem fast vi bara hörde de två sista låtarna.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
8 Klickbara bilder.

I bland när det är festival så snubblar man över något som man inte har förväntat sig.
Velvet Two Stripes spelade i Scandic Grands lobby när vi kom in och den här trion var så pass bra att jag inte kan motstå att skriva om dem fast vi bara hörde de två sista låtarna.

Rock från Schweiz.

Trion är från Schweiz men två av tjejerna kan svenska och de fick bra kontakt med publiken.
De spelar rockinfluerad musik men de har hittat ett eget sound för det här lät inte som man är van vid riktig.
Bra är de och den här trion kändes inte som de hade en självklar frontfigur utan alla tar stor plats och det är lite ovanligt.
Musikaliskt är det rock men jag kan faktiskt inte sätta någon tydligare etikett på dem och jag vill inte heller det här är riktigt bra musik som låter nyskapande och det är roligt att träffa på något oväntat och Schweiz är inte direkt ett land jag förknippar med musik.

Två synthar och en gitarr.

Instrumenten är också lite ovanlig, med två synthar och en gitarr plus trummaskin väver de sin musik och det blir annorlunda bara med tanke på instrumenten.
Trion har nu tagit steget ut i Europa med sin musik och under 2013 har de spelat på flera olika festivaler och på Live at Heart utökade de säkert sin lyssnarskara med flera personer och jag hoppas att de kommer tillbaka till Örebro så att vi kan höra dem igen och då en hel konsert i stället för bara slutet.

Relativt nytt band.

Bandet bildades 2011 av systrarna Sara och Sophie Diggelmann och Franca Mock.
Starten på bandet var att de tre vännerna inte kunde komma överens om vilken musiker av BB King, Janis Joplin eller The Ramones var bäst och när man ser de tre namnen tillsammans kan jag förstå att deras musik är annorlunda eftersom de har en så stor bredd på det de gillar.

Vill spela mer i Sverige.

Vi fick en kort intervju efter deras spelning och då berättade Sophie Diggelmann att de kom till Örebro en halvtimme innan spelningen och de hade alltså inte haft tid tt titta runt något på festivalen men hon gillade tanken bakom Live at Heart som ger många band en chans att spela.
Sophie Diggelmann och Velvet Two Stripes vill gärna ha fler spelningar i Sverige.

Spelar mest i Berlin.

Eftersom de är ett Schweiziskt band borde de spela mest hemma i Schweiz men så är inte fallet utan deras spelningar är mest i Berlin och anledningen är att deras skivbolag och manager är baserade i Berlin.
Just nu så studerar alla tre och vad framtiden bär med sig är svårt att veta.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar