×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Satsning på belysning och fortsatt utveckling.


Idrott och integration i Förortslyftet.


Moderaterna presenterade budgetförslag.


Örebro har en helt ny park på öster.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-09-09  

Sister Chain and Brother John.

Sister Chain and Brother John.

Sister Chain and Brother John räknas som veteraner på Live at Heart för de har varit med alla år under festivalen.
Det här är en duo man inte glömmer bort när man har sett och hört dem, dels skiljer de sig från mängden genom sitt utseende eftersom de gillar den viktorianska eran och sedan är deras musik väldigt originell.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
6 Klickbara bilder.

Sister Chain and Brother John räknas som veteraner på Live at Heart för de har varit med alla år under festivalen.
Det här är en duo man inte glömmer bort när man har sett och hört dem, dels skiljer de sig från mängden genom sitt utseende eftersom de gillar den viktorianska eran och sedan är deras musik väldigt originell.

Många stannade till.

När det var dags för Sister Chain and Brother John att gå upp på scenen på Våghustorget blev det snabbt trängre på torget, många som jag misstänker bara skulle passera förbi stannade till för att titta och när de började spela för att lyssna, sen eftersom de har varit i Örebro ett flertal gånger nu så var det en hel del som kom fram för att säga hej, både före och efter deras stund på scenen.

Inte bara musik det här är teater.

Sister Chain and Brother John har ett helt eget sound som inte riktigt går att beskriva och att bara koncentrera sig på deras musik är också svårt eftersom de är så mycket mer, Sister Chain spelar och sjunger med hela sig och på något sätt är det som en teater, det är helheten som gör starkast intryck. Musikaliskt har de en annorlunda ljudbild, att ackompanjera med enbart bas är inte så vanligt och det gör att man stannar till och faktiskt lyssnar.
Den här eftermiddagen fick vi höra lite olika låtar av dem och min favorit är Meet Me In The Darkness som John sjunger varför vet jag inte riktigt men den har något som tilltalar.

Annorlunda duo.

Sister Chain är den som sjunger de flesta låtar och hon har en förmåga att förmedla texter genom sitt kroppsspråk.
Sister Chain är inte en sångerska som står still utan hon förmedlar verkligen det hon sjunger med gester och ansiktsuttryck, deras musik är annorlunda och eftersom jag vet att de har sin bas i Berlin så kan jag inte låta bli att tänka Berlin under 20 och 30-talet,det teatraliska, de stora gesterna och känslan av att de verkligen vill bjuda på något ovanligt och något som är utöver det vanliga.
Brother John är lite mer nedtonad på scenen och hann låter Sister Chain ta plats men han finns ändå där som en motpol.

Nygifta och fortfarande på bröllopsresa.

Vi fick en kort intervju med Sister Chain and Brother John och de är nu gifta sedan några månader tillbaka och bröllopsresan gick till USA där de passade på att spela lite i nästan alla städer de besökte.
De passade också på att spela in en vide till låten The Gambler eftersom de besökte Las Vegas och bättre miljö till en låt med det namnet går väl inte att hitta.
Nu har de bara inte varit i USA på smekmånad för efter USA var de i Israel och i Tyskland för att sedan komma till Sverige och Live at Heart för att sedan fortsätta till Danmark,så egentligen är de fortfarande på bröllopsresan eftersom de inte varit hemma ordentligt än och Brother John sa att han hoppas att de kommer hem till jul i alla fall.

Tillbaka i Örebro.

Sister Chain and Brother John var nöjda med att vara tillbaka i Örebro på Live at Heart och John sa att de får en inbjudan från Anders Damberg att vara med och det kan ju bero på att Anders vet att de tillför något extra till festivalen.
Båda två gillar Live at Heart och Sister Chain gillade vädret det här året eftersom det var sommarvärme fortfarande.
På frågan hur de själva skulle beskriva sin musik blev svaret salongs punk, Viktoriansk glamrock eller extremt bra musik.

Båda två gillar den viktorianska eran.

På frågan vad som är så speciellt med just den viktorianska eran blev svaret att det framförallt är kläderna, men det fanns inte mobiltelefoner och andra moderna saker och båda två sa att de skulle säkert trivas under 1860-talet men de skulle vilja ha med sig en del moderna påfund trots allt som antibiotika.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar