×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-09-09  

Skånska Funkkartellen.

Skånska Funkkartellen.

Det här bandet vann sin plats på Live at Heart genom musiktävlingen Musik Direkt.
Skånska Funkkartellen är precis som det låter, ett band som spelar funk, de har svenska texter och det går inte att missta sig på vart de kommer ifrån i landet.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
9 Klickbara bilder.

Det här bandet vann sin plats på Live at Heart genom musiktävlingen Musik Direkt.
Skånska Funkkartellen är precis som det låter, ett band som spelar funk, de har svenska texter och det går inte att missta sig på vart de kommer ifrån i landet.

En upplevelse.

Skånska och funk fungerar utmärkt ihop och mina tankar fördes lite till Peps Persson även om hans musik är något helt annat men den skånska dialekten tillför något till musiken som inte går att förklara.
Skånska Funkkartellen är en upplevelse inte bara för musiken utan för hur musikerna ser ut på scen, svarta kostymer, vita skjortor och skidmasker, ja de är maskerade på scen men ändå så fungerar det.
Det här är en grupp med stor energi, de har två sångare som turas om och en basist som far runt som ett yrväder, vilket kanske är tur eftersom de två gitarristerna står rätt stilla vid sina mikrofoner.

Tänkvärda texter.

En fördel eller nackdel beroende på hur men ser det med funk är att låtarna är rätt långa så de han bara med fyra låtar på Våghustorget och de som fastnade i mitt minne var felfritt och djur.
Djur börjar med texten, sikta mot framtiden med hjärtat så står du stadigt redo för ett äventyr och texten handlar till stor del om att göra det man tror på och att vara noga med detaljer.
Texter som denna får mig på bra humör och det verkar som att Skånska Funkkartellen lägger minst lika stor vikt på sina texter som på musiken och det uppskattas.
Låten Felfritt har jag haft i huvudet sedan de spelade den på Våghustorget och att den fastnade så ordentligt är lite av en prestation eftersom jag har lyssnat på mycket musik sedan jag hörde Skånska Funkkartellen, det här bandet rekommenderas varm, trots att funk normalt inte är något jag lyssnar på.

Sprida Funk.

Vi fick en intervju med basisten i bandet och han berättade bland annat Skånska Funkkartellen vill sprida funken till svenska folket.
Funk är något magiskt och något idylliskt, en längtan efter något förflutet kan man säga och det är antikt men ändå modernt, som tilltalar oss djupt inifrån, det svaret fick jag på frågan vad som är så speciellt med funk.
Funkkartellen visste inte vad Live at Heart var när de vann sina spelningar men snart efter vinsten så konstaterade de att det var ett väldigt bra pris.
När vi tittade på Skånska Funkkartellen hade de varit i Örebro i ca tre timmar och på frågan vad de såg mest fram emot så var det upplevelsen Live at Heart.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar