×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2013-06-18  

Årets första Blues och BBQ i Wadköping.

Årets första Blues och BBQ i Wadköping.

I mitten på juni är det dags för årets första utomhuskonsert för Örebro Blues och Rock Förening och i år var datumet 15 juni.
Wadköpings spelgård fylldes snabbt när klockan närmade sig 18:00 och det var nästintill fullsatt den här kvällen, hade temperaturen varit lite högre så hade det säkert blivit helt fullt på läktaren. De första banden i år var Blues Solution, Gone Fishing With Lucky Pete och som vanligt Boogie Woogies.

© 2013 Johan Gullberg - knytpunkt.com
65 Klickbara bilder.

I mitten på juni är det dags för årets första utomhuskonsert för Örebro Blues och Rock Förening och i år var datumet 15 juni.
Wadköpings spelgård fylldes snabbt när klockan närmade sig 18:00 och det var nästintill fullsatt den här kvällen, hade temperaturen varit lite högre så hade det säkert blivit helt fullt på läktaren. De första banden i år var Blues Solution, Gone Fishing With Lucky Pete och som vanligt Boogie Woogies.

Traditionsenlig blues först ut.

Gone Fishing With Lucky Pete var första bandet den här kvällen och det här bandet spelar traditionell amerikansk blues, sångaren Growling Bear gjorde som vanlig en bra spelning och honom har vi hört ett flertal gånger nu i olika band men han är jämt duktig.
Det här bandet spelar inte bara covers utan har några egna låtar också.

Bandnamnet en lång historia.

Per Oscarson är gitarrist i Gone Fishing With Lucky Pete och när jag frågade var bandnamnet kom ifrån så blev svaret att det är en lång historia, men alla i bandet gillar att fiska och ute på en fiskeresa bodde de i en stuga som hade en skylt med Lyckliga Per och en sen natt skruvades skylten ner och fick följa med hem.
Någon dag senare ringde stugägaren och ville ha skylten tillbaka eftersom den var värd mer än stugan den satt på, så de skickade tillbaka skylten.

Ett nygammalt band.

Per Oscarson berättade också att Gone Fishing With Lucky Pete är ett nygammalt band, de startade på 90-talet men tog ett långt uppehåll eftersom per flyttade från Örebrotrakten, men nu när Per är tillbaka sedan några år så har bandet återuppstått.
Musikintresset har Per jämt haft och hans storasyster hade en pojkvän som spelade gitarr och Per fick prova på, det var så det började ordentligt.

Boogie Woogies får Spelgården att gunga.

Några som lockar publik är Boogie Woogies och bandet har en allt större skara som kommer på deras spelningar, när det här bandet står på scen är det fest.
Musikerna ha kul och de gillar att retas med varandra och det gör att de aldrig är tråkiga att titta på. Det blir mer egenskrivet material också när de spelar, den här kvällen fick vi höra en helt nyskriven låt av Björn Alriksson och det gör att de får en bredare repertoar mot när det var mest covers.

Mer än bara musik.

Den här kvällen var det mer än bara musik på scenen, Linda Andersson fick sjunga Ja Må Hon Leva för sig själv eftersom hon den här kvällen fyllde 40 år, Linda fick faktiskt hjälp av hela publiken att sjunga och hurra slapp hon göra själv.
Linda Andersson var ute med kompisar för att fira sin födelsedag och när de såg all publik i Spelgården passade de på att skämma ut henne lite, men Linda hade inte så mycket emot det eftersom hon gillar att vara i centrum för uppmärksamheten berättade hon efter sin stund på scenen. Det blev lyckönskningar till Örebro Rock och Blues Förenings ordförande, Kjell Olsson också eftersom han tagit med sin flickvän på en resa och då passade de på att gifta sig.
Kjell och Barbro blev ordentligt gratulerade av Boogie Woogies som passade på mellan två låtar och eftersom Kjell Olsson är med i bandet var det bara Barbro som fick ropas upp på scenen.

Blues Solution med Chicago blues.

Blues Solution avslutade den här kvällen med lite långsammare blues, de spelar mycket covers från Muddy Waters och andra blueslegender från Chicago.
Chicago bluesen är lite långsammare och det är mycket texter om svartsjuka eller hjärtesorg av olika slag.
Sångare i bandet är Bernt Haglund och han sjunger även mycket på svenska.

Blues ska sjungas på det egna språket.

Vi fick en intervju med Bernt Haglund efter spelningen och han berättade bland annat att han sjunger en del av Peps Perssons låtar och att Peps har en poäng i att det blir bättre om man sjunger på sitt eget språk och därför har Bernt själv börjat sjunga mer på svenska än vad han gjorde tidigare. Det blir vassare om man sjunger på sitt eget språk och vi är ju inte engelsktalande.
Bernt Haglund har jämt hållit på med musik och i Blues Solution har han varit frontman sedan starten 2004.

Den ursprungliga blusen.

Berndt Haglund fastnade för Chicago blusen eftersom det är den ursprungliga blusen, han växte själv upp med den engelska blusen av Eric Clapton och andra artister.
Bernt Haglund lärde sig snabbt varifrån blusen egentligen kom och det var Chicago och de svarta musikerna i USA och då började han lyssna mer och mer på Howlin Wolf och Muddy Waters bland andra.

En blandning av hobbymusiker och gamla veteraner.

Berndt Haglund gillar att Örebro Rock & Blues Förening arrangerar Blues & BBQ, det blir en bra blandning med gamla veteraner och hobbymusiker och alla får en chans att spela i Örebro.
Blues & BBQ är en god tradition sa Berndt Haglund och det är jämt trevligt att spela där.
Blues Solution har spelat flera gånger i Wadköping och de är goda vänner till Örebro Rock & Blues Förening, det är kul för fritids och deltidsmusiker att ha ett sådant här ställe att spela på.

Tillbaka

Kommentarer:

2013-06-19 16:26:59   Av: Göran

Gött skrevet! Nästa arr är den 17/8
Göran

Lämna en kommentar