×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-08-25  

Fullt hus när Meadows Ever Bleeding och Kevin Montgomery besökte JAM

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
På måndagskvällen hade musikaffären JAM i Örebro fint besök av Kevin Montgomery och Meadows Ever Bleeding.

Meadows Ever Bleeding är en Örebro baserad duo som spelar lågmälda akustiska sånger och både Stefan Larsson och Christoffer Wadensten sjunger och skriver musiken, de håller just nu på att spela in sin tredje skiva som de planerar att släppa under vintern eller så.

Kevin Montgomery behöver ingen direkt presentation om man gillar Countrymusik, han kommer från Nashville USA och släppte sin första skiva 1994, hans föräldrar höll även de på med musik så han är uppvuxen med musik omkring sig.

Att Kevin Montgomery hamnade i Örebro på en spelning var för att han hittade Meadows Ever Bleeding på MySpace och gillade det han hörde, så han kontaktade killarna och ville träffa dem, nu blev det av och de startade i Stockholm med en spelning på en privat fest och avslutade mötet på JAM i Örebro.

Spelningen på JAM inleddes med Meadows Ever Bleeding som spelade tre av sina låter, vi fick bland annat höra en ny sång Water som kommer att finnas med på den nya skivan, men de spelade även It´s Us som Christoffer Wadensten skrev trots att han inte brukar skriva kärlekssånger så gjorde han ett undantag och det var tur för It´s Us är riktigt bra.

När sedan Kevin Montgomery tog över scenen så blev det fortfarande akustisk musik men med country rötter.
Vi i publiken fick en underhållande stund Kevin Montgomery har verkligen en förmåga att nå ut till publiken och han är duktig på att prata, men det viktiga under kvällen var just hans musik.

Kevin Montgomery bjöd på både nytt och gammalt, Red-Blooded American Boy fanns med på hans första skiva som han släppte 1994 och Back In My Baby´s Arms var från hans senaste skiva, True.
Back In My Baby´s Arms skrevs av Kevins pappa Bob Montgomery och spelades först in av Patsy Kline så den har säkert många hört tidigare.

Kevin fick publiken att skratta flera gånger som när han frågade hur många som visste vem Martina McBride är och det inte var så många som räckte upp handen, kommenterade Kevin med att han var nu mer känd i Örebro än vad Martina McBride är. Det var flera gånger publiken skrattade och det märktes tydligt att det inte var en välrepeterad föreställning utan de spelade det som Kevin Montgomery kände för.

Det fanns även andra musiker på scen, på fiol var det Björn Guo och på bas var det Magnus Sjöquist. Gitarristen MarQ Twang var även han med och spelade på två av låtarna, Marq hade tydligen inte varit så lätt att övertala att spela men han gick tydligen att övertala i alla fall och jag kan ha förståelse för att Kevin Montgomery ville ha med Marq på scen för han är en riktigt bra gitarrist.
Alla musiker på scen är väldigt duktiga och att klara av att spela när de inte vet vad som kommer är starkt gjort, eftersom den här spelningen blev planerad snabbt hade de inte möjlighet att kolla något i förväg och att ändå klara av spelningen var bra gjort.

Alla musiker var nöjda efter spelningen och Kevin Montgomery var imponerad av Örebro då kanske speciellt vår slott, trevligt att de passat på att se sig om lite i staden, även om Kevin varit i Sverige tidigare så var det första besöket i Örebro.

Kevin Montgomery lockade många till JAM och sittplatserna tog snabbt slut, men de som kom sent satt på golvet och verkade inte ha något emot det och spelningen kunde säkert ha hållit på längre om publiken fått bestämma, nu får vi hoppas att Kevin Montgomery kommer tillbaka till Örebro någon gång i framtiden och då till ännu större publik.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar