×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-07-25  

Konst på plank.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Helgen 25 - 26 juli är det åter dags för konstutställningen Konst på plank i Wadköping, i år är det en blandning av akvareller, oljemålning och foto som finns på planket runt Spelgården i Wadköping.

Då Konst på plank är en utställning utomhus så är vädret viktigt och under lördagen såg det inget vidare ut på förmiddagen men som tur var så sprack molntäcket upp och solen tittade fram, så vi kan anta att konstnärerna hade fler besökare på eftermiddagen.

En av utställarna i år är Magnus Grimmer som ställer ut några av sina fotografier och det var svårt att bara gå förbi hans foton på insekter, Magnus fotograferar mest djur och natur och just att fotografera insekter tycker han om, insekter finns i närheten man behöver inte gå så långt för att hitta dem. Men att få lika bra fotografier som Magnus har tar tid ett av fotografierna på myror tog två timmar att få bra men samtidigt kan jag förstå hur han tycker att det är värt tiden för fotografierna fastnar i minnet.
Magnus Grimmer har fotograferat sedan 2003 och han uppskattar den nya digitala kameratekniken där man kan se resultatet på en gång och även om han helst fotograferar djur och natur så har han fotograferat det mesta vid det här laget.

Men Konst på plank har även många olika målerikonstnärer på plats, Bella Mannfolk visade upp några av sina oljemålningar, Bella är självlärd när det gäller att måla i olja men har gått kurser för att måla akvarell, hon har specialiserat sig på att måla torp och på hennes tavlor kan många Örebroare säkert känna igen sig.

Måna N Berger var en annan konstnär som var på plats och hennes tavlor med kor lockade många att stanna till, Måna gillar kor då de är meditativ djur, hennes atelje ligger i en nedlagd mjölkbod och det kanske är en av orsakerna till att hon gillar kor, alla kor det är ingen speciell ras utan alla kor går lika bra. En del av besökarna fastnade just vid hennes ko bilder så Måna är inte ensam om att tycka om kor.

Inger Ahlström som tyckte att teckning var det värsta ämnet i skolan blev inlurad av sina väninnor att börja och nu har hon varit med i sex stycken utställningar i Spanien där hon bor vintertid och Konst på plank är hon med i för andra året.

Den andra fotografen som passar på att visa upp sina bilder är Alice Karlsson. Alice blev intresserad av fotografering i tonåren men det var inte förrän den digitala tekniken i kamerorna kom som hon började fotografera oftare. Alice har fotograferat mycket djur och natur men även porträtt och arkitektur är något hon uppskattar även om det är svårt att få rätt känsla ibland.

Utställningen är på planket som går runt Spelgården i Wadköping och det rödmålade planket är en bra bakgrund till målningar och fotografier, de som ställer ut visar att det finns en stor bredd inom framförallt målning i Örebro och de flesta kan hitta något de tycker om.
Även om de flesta utställare har målningar så varierar motiven så pass mycket att det är intressant att gå runt och titta vad nästa uppskattar att måla, allt från djur, blommor, landskap och lite mer abstrakta saker finns att titta på utefter planket.

Tillbaka

Kommentarer:

2009-07-25 22:06:26   Av:

Hallå! En sammanblandning av namn? Det är jag, Måna N. Berger som har en ateljé i en nedlagd mjölkbod och gillar kor. Huruvida Inger A också har det vet jag inte. Men det är väl hon som tyckte att teckning var det värsta ämnet i skolan och som bor i Spanien. Trist med sådant här slarv!

2009-07-26 00:50:33   Av: Johan

Hej Måna

Jag kan tyvärr inte annat än beklaga namn sammanblandningen som skett. Tyvärr är det sådant som händer ibland trots att vi båda läser igenom anteckningarna innan vi publicerar texterna.

Lyckligtvis har vi varit ganska förskonade för den typen av fel, med, om jag inte minns fel, tre gånger under drygt fyra år.

Med vänliga hälsningar
Johan Gullberg
Utg. Ansv.

2009-07-26 08:26:59   Av:

Tack för rättelsen i texten, då är jag nöjd! Hälsningar//Måna

Lämna en kommentar