×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-07-08  

11 Hundradelar - Fotoutställning på slottet.
Just nu pågår en fotoutställning på Slottet i Örebro.
Utställare är FotoMitt ett nätverk av fotografer från Örebroområdet.

Fotografierna är från flera olika fotografer och många olika stilar, allt från naturbilder till porträtt. Utställningen pågår under 10 dagar och enligt Helena Wiking har de haft ca 200 besökare per dag och det räknas som riktigt bra för en fotoutställning, att ha den på slottet kan ju hjälpa till att locka besökare.

FotoMitt är ett löst nätverk av fotografer i Örebroområdet och de träffas för utflykter eller andra aktiviteter när de känner för det och mycket av det de gör är spontant, det är ingen organiserad grupp eller förening utan deras aktiviteter är informella och det som knyter ihop nätverket är just lusten att fotografera.
Helena Wiking, en av de fotografer som är med i utställningen, berättade att hon varit med i FotoMitt i knappt ett år och när hon gick med hade hon precis skaffat sig sin första digitala systemkamera och har haft stort utbyte av gruppen, hon gillar att fotografera stadslivet och är gatufotograf.

Erik Jönsson är också en av fotograferna i FotoMitt och han fotograferar mycket natur, han berättade att han också varit med på flera av resorna som gruppen arrangerar, den resa som gick längst var till Venedig annars brukar det vara resor som inte går riktigt så långt bort, allt beror på vad de vill fotografera för något.

När vi tittade på utställningen var fyra av fotograferna på plats och det var en jämn ström av besökare, många av besökarna hade med sig egna kameror och jag kan tänka mig att det kan bli mycket fototeknik som diskuteras på en sådan utställning.

Slottets vita väggar passar utmärkt till bakgrund för fotografier och uppdelningen av rummet gör att alla fotografer har fått en egen yta att sätta upp sina verk på.

FotoMitt huserar på Fotosidan.se där de har en egen grupp i forumet och har du oturen att inte kunna ta dig till utställningen eller om du vill se fler bilder från någon av fotograferna eller varför inte från alla, även de som inte deltar i utställningen kan alltid titta via http://www.fotosidan.se

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar