×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-06-13  

Louise Hoffsten och Eric Gadd invigde Spelgården.

style="background-color:#000000; background-image:URL(bilder/black.png); display:block; overflow:auto; width:473px; height:650px;"> ©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Louise Hoffsten som bjöd på både gammalt och nytt till publikens glädje.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Louise Hoffsten ackompanjerades av bland annat Petter Bergander på keyboard.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
En publikfriande Eric Gadd som lyckades få med publiken i sångerna.

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Trots regnet lyckades Louise Hoffsten och Eric Gadd att fylla Spelgården i det närmaste helt.

På fredagskvällen var det invigning av Spelgården i Wadköping som äntligen har fått sin ansiktslyftning.

Den som fick äran att klippa bandet på scenen var Lars Johansson, ordförande i fritids och turistnämnden i Örebro kommun.
Trots det blöta vädret var det många som tagit sig till Spelgården i Wadköping men de stora dragplåstren var kanske inte invigningen utan Louise Hoffsten och Eric Gadd.

Lars Johansson höll invigningen enkel och nästan helt utan tal, han berättade bara lite om att det har tagit tid att få ordning på spelgården, ansiktslyftet har varit planerat länge men det har flera gånger fått stå tillbaka för andra satsningar som nämnden har behövt göra, men nu är den äntligen klar med nya sittplatser och ett uppfräschat utseende.

Först ut av artisterna var Louise Hoffsten som hade klätt sig somrigt i vita kläder men som ändå kom ut på scen i svart jacka eftersom det fortfarande regnade så behöll hon regnjackan på. Louise Hoffsten bjöd på en blandning av gammalt och nytt och hon gjorde ett bra framträdande publiken trivdes trots att det var kyligt och blött. Louise Hoffsten ackompanjerades av Petter Bergander på keyboard och Anders Jonsson på bas roligt att se musiker som känner varandra bra och klarar av att improvisera.

Louise Hoffsten verkade trivas med det lite avskalade arrangemanget och bjöd på både gammalt och nytt, vi fick höra lite nytt material och naturligtvis låtar från Louises nyaste skiva så som Så speciell vilket var titelspåret från hennes senaste skiva som släpptes 2007.

Louise Hoffsten spelade till huvuddelen sina svenska låter under kvällen men även några av de engelska texterna fick vi höra, hon berättade om när hon och en grupp Svenska musiker åkte till Kenya för att samla in pengar till ett hjälpprojekt, när de var i Kenya fick de besöka ett slumområde och ett av hennes starkaste minne var mannen som stolt visade upp sin kompost, den komposten kunde försörja en hel familj och det är något att tänka på att andras skräp kan göra livet bättre för några, när Louise Hoffsten kom hem skrev hon en låt om just kompost, men det blev om en själslig kompost och tanken är att få något nytt och bärkraftigt att växa ur allt skräp man samlar på sig i livet.

Louise Hoffsten avslutade sin spelning med allsång eftersom det ska man ha på sommaren med en av sina största hits Let The Best Man Win.

Efter lite omriggning på scen var det dags för Eric Gadd hade publiken med sig när han kom ut på scen även om han fick arbeta lite för att få med sig hela publiken så var det glad allsång när vi bjöds på flera av hans stora hittar genom tiderna, Eric Gadd har trots allt hållit på ett tag nu och har mycket att välja mellan.

Eric Gadd som är van vid att ha ett rätt stort band av musiker fick i Wadköping klara sig med en trummis Rickard Lettermalm och en basist David Lindvall , men det klarade han galant, det blev mycket lek och han visade att han klarade av även små avskalade spelningar, men det är just den typen av spelningar som passar perfekt på Spelgården i Wadköping, publiken kommer nära scenen och det blir lätt för den artist som är intresserad att få ett bra samspel med publiken tack vare närheten och Eric Gadd startade samspelet nästan på en gång.

Eric Gadds musik passar utmärkt i avskalat format även om det kan låta lite ovant, Eric Gadd själv verkade vara avslappnad och tycka att det var roligt att göra något lite annorlunda, han och musikerna var samspelta så det kändes spontant och roligt att titta och lyssna på dem, sen att publiken fick vara med på ett hörn nästan hela tiden gjorde inte saken sämre.

Publiken fick vara med och sjunga redan från andra låten som var Do You Belive In Me, det var många Eric Gadd fans i publiken och det verkade som att rätt många kunde alla låtar han spelade, även extra numret som blev Bara Himlen Ser På.

Enhetschefen Susanne Pettersson var den som både startade och avslutade kvällen i Wadköping, utan henne skulle inte kvällen ha blivit av och hon avslutade med att säga att på lördagen spelas det Mumintroll på scenen så det blir lite annorlunda mot invigningen, tanken nu är att spelgården ska användas i flera olika sammanhang i framtiden .

Invigningen av Spelgården blev en trevlig om än lite blöt kväll, även om regnet slutade efter ett tag, en stor eloge till arrangörerna som hade regncapar och sittunderlag med sig till publiken för att den inte skulle frysa.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar