×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-01-30  

Singer Songwriter på JAM

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
På torsdagskvällen bjöd musikbutiken JAM i Örebro på en akustisk musikkväll i sina lokaler.
Kvällen inleddes av Stig Reitan som är butikschef i Örebro, han berättade att JAM planerar att ha fler kvällar med musik och det kommer att vara torsdagar i slutet på månaden som gäller, tanken är att ge band ett ställe att spela på och de vill att banden eller musikern håller en bra standard och det är enbart för artister som framför egenkomponerad musik alltså inga coverband.

Första kvällen för i år bjöd på The Global från Lindesberg, Smash Into Pieces som har medlemmar från lite överallt och sist men absolut inte minst var Eva Eastwood som även gav lite råd till hur man skriver egen musik.

Först ut var The Global som till huvudsak spelar instrumentalt och de gör det bra, det känns ovanligt att höra en tolvsträngad gitarr men vilken skillnad det gör i musiken.
The Global spelade trots lite gitarrstrul flera av sina låtar och de blev väl motagna av publiken som kanske inte var så stor som de förtjänade, men vi som var där fick höra på avslappnade musik, vare sig de spelade instrumentala låtar eller hade sång. Why you feel so sad och greener grass var två av låtarna som innehöll sång och de visar att de behärskar båda typerna av musik bra.

I mitten var det Smash Into Pieces som gjorde sin första akustiska spelning, normalt är de ett hårdrocksband men den akustiska stilen passar deras musik utmärkt och jag skulle gärna höra dom spela akustiskt igen. De som har hört bandet tidigare kommer att känna igen dem även om soundet blir lite mjukare, vi fick bland annat höra Angel, broken och A new tomorow även om de hade kortat ner Angel för att passa bättre som akustisk så var den fortfarande bra.

Sist ut på scen var Eva Eastwood som även passade på att ge lite tips när det gäller att skriva egen musik.
Eva Eastwood berättade att hon alltid har skrivit musik och att hon i början inte ens tänkte på att sjunga för andra utan låtarna hamnade i byrålådan, vid det här laget är hon säkert uppe i runt 700 låtar, men alla låtar stannar inte i byrålådan utan en del kommer fram igen, vilket är tur. Eva Eastwood sa att det är två helt olika saker att vara låtskrivare och musiker och hon uppmuntrade de i publiken som gör egen musik att hålla fast vid hur de tycker att musiken ska låta och inte låta någon musiker gå in och ändra. Ett tips var även att spela in sig själv och att vara självkritisk, att spela in sig själv gör att man lättare hittar vad man kan behöva öva mer på, själv hade Eva Eastwood övat mycket på engelsk uttal eftersom hon vill låta amerikansk när hon sjunger och då är uttalet viktigt.

Ett annat handfast råd var att spela med flera olika musiker, byt musiker lika ofta som strumpor eller så, det är lärorikt att spela med flera olika människor ett viktigt råd var även att gå med i STIM om de skriver egen musik det underlättar när det börjar komma in pengar på musiken, men hon lämnade även en varning om att STIM inte skyddar för låtstöld, där finns det inget skydd som hon vet om tyvärr.

Naturligtvis så pratade inte Eva Eastwood hela tiden utan hon blandade prat och musik, vi bjöds på en blandning Ego with servants är från nyaste skivan och handlar om att det inte alltid är så roligt på toppen och att många av de som är låtskrivare arbetar ensamma. Det är även lätt att bli placerad i ett fack och för någon som Eva Eastwood som är väldigt produktiv är inte det så bra.
Eva Eastwood sa att hon kan skriva låtar om vad som helst och hon hade skrivit en sång som hette Marianne som hon inte kunde tänka sig att spela in själv men hon hade skickat den till en av våra kvinnliga vissångerskor så den kanske blir inspelad ändå.

Eva Eastwood kände sig ensam på scen utan sitt band så på uppmaning av henne kom Benjamin Jennebo från Smash into pieces upp på scen och spelade gitarr de fick även sällskap på scen av Johannes Olsson från JAM på bas. Benjamin fick visa att han kan spela gitarr och Evas nyskrivna låt Zero Hero klarade de tre suveränt, roligt att an artist är så spontan att hon bjuder upp fler musiker på scen.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar