×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2009-01-06  

40+ på Club 700

©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2009 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Kvällen inleddes med trubadurerna Tommy Mo som underhöll den tidiga publiken som kommit för att äta eller bara ville passa på att ta det lite lugnt innan det blev lite mer fart fyllt inne på Club 700.

Tommy Mo bjöd på en lång rad av låtar som de flesta känner igen i alla fall de som är just 40+, en av mina favoriter som de spelade var Cottonfields av CCR men de spelade också En sån karl som gör att i alla fall jag tänker på Lill Lindfors så det var blandad musik både tids och stilmässigt från trubadurerna och hade det inte varit bord på golvet så hade säkert dansen startat redan tidigare på kvällen.

Konferencier under kvällen var Kalle Selanders som även var på scenen med sitt ComediCompani.
Kalle Selander har rutin som konferecier och det märks men rutinen gör inte att det blir tråkigt utan han lyckas få kontakt med publiken snabbt och han ligger på publikens våglängd och får dem att trivas och ha roligt.

Kalle Selanders ComediCompani består av två tjejer och två killar plus, naturligtvis, Kalle Selander själv.
Under kvällen bjöd de på en dryg timme med högt tempo där de hade satt ihop olika medlys på kända låtar från 1960-talet och dansgolvet blev snart fullt när den rockiga musiken började. Roligt med medleys som hade lite av teman över sig ett av mina favoriter blev det med bilar som inleddes med Cadillac och sedan bjöd på flertalet var de mest kända billåtarna som Grease Lightning ur filmen Grease och Mercedes Benz som var en stor framgång för Janis Joplin.
Sista medleyt var tillängnat the King alltså Elvis och innehöll flertalet av Elvis stora hits bland annat den senaste hitten han hade så sent som 2002 som en nymixad singel gick och tog första platser på hitlistor i ett flertal länder.
Men vi fick även höra lite av de äldre låtarna så som Teddy Bear och Suspicious Minds.

Mellan all musik var Kalle Selander på scen och underhöll publiken med sin talkonst och de skämt han drog funkade bra och det verkade som att många i publiken kunde känna igen sig i det han talade om. Kalle Selander var även uppe på scen och sjöng vissa låtar men hans ComediCompani var de som gjorde grovjobbet och de såg ut att trivas med publiken. Att ha artister som inte enbart håller sig på scen utan även går runt i publiken är roligt och de får med sig publiken på ett helt annat sätt än om de enbart är på scen. Kalle Selanders ComediCompani gjorde inledningen på kvällen till en stor succe och det är inte det enklaste att vara först ut på scen samtidigt som det är då som standarden för kvällen ställs.

Mittennumret var Boogie Woogies som är ett Örebro band som består av ett antal gamla musikrävar från just Örebro, de har spelat ihop sedan 2001 och deras repertoar passar alldeles utmärkt att dansa till och dansgolvet blev snart fullt när Boogie Woogies drog igång med sitt lite mer rockiga framträdande mot vad vi är vana vid att höra.
Björn Alriksson var med Boogie Woogies på scen under kvällen och det är en som kan få de flesta att gilla ljudet av munspel, Björn Alriksson är välkänd bland musiker i Sverige och även internationellt.

Under hela Boogie Woogies tid på scenen var det trångt på dansgolvet och publiken ville inte släppa bandet av scenen så det blev ett extranummer nämligen Creedence Midnight Special.

Sist ut av banden var The Mods Squad som bestod av musiker från Örebro trakten med meriter från 60talet i musiksamanhang.
De bjöd på en kavalkad av covers från bland annat Roling Stones, Eddie Cochran och Beatles så blandat var det musikmässigt vilket uppskattades av de som dansade.

Årets fest 40+ var en kväll som gick i dansens tecken och de allra flesta som var på Club 700 var ute och dansade i alla fall en låt vad det verkade som, det var stundtals trångt på dansgolvet men det verkade inte störa de som dansade, utan resulterade i att det blev lite mindre rörelser längre in på kvällen än vad det var under början.
Kvällen avslutades med disco även om det var lite disco även i mellan banden under kvällen då det var en liten paus, men det gjorde att det inte blev någon väntetid på musik utan de som ville kunde dansa hela kvällen och det var det många som gjorde.

De kommentarer vi hörde från publiken var att det här med 40+ är en bra ide eftersom det inte finns något ställe för den musiken i Örebro och de skulle gärna se fler sådana kvällar som riktar in sig på Rock n´ roll.

Enligt Stig Svärd som är en av personerna bakom Årets fest 40+ så hade biljettförsäljningen innan kvällen gått bra och det var även många som kom och betalade i dörren så det blev snabbt trångt inne på Club 700, men det ska det vara en sån här kväll, det var en kväll som koncentrerade sig på de som vill ha möjlighet att dansa till lite annan musik än vad som normalt spelas på de ställen som finns i Örebro och dansa det gjorde dem så mycket de han med.

Tillbaka

Kommentarer:

2009-01-22 21:17:22   Av: Carina

En fantastisk underbar...ja helt förtrollande kväll
Ärligt talat; det var länge sedan jag dansat så myckert och träffat så många gamla goda vänner.....
Mossebäck och grabbarna var underbara och publiken sjöng med i nästan varje textrad.....
synd bara att jag ser \"askalas\" på fotot jag som inte dricker....jag önskar fler russindisco...det är en ren investering för framtider...
alla blir piggare och gladare...go arrangörer,go...tack alla som upträdde och och den härliga publiken...

tack,tack,tack

Lämna en kommentar