×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-08-09  

Lars Winnerbäcks konsert i Brunnsparken.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Cissi & Nour, förstärkta av Maud som väntar på sin gitarr.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Mångkonstnären Emil Jensen.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Miss Li som var ett av kvällens starkaste kort.

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
petra och fia hade rest ända från Sala för att se Lars
Winnerbäck här i Örebro

©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Kvällen huvudnummer var givetvis Lars Winnerbäck.

Fredagskvällen den 8 augusti var Lars Winnerbäck med fler artister på besök i Brunnsparken med sin sommarturne, som innehåller mycket mer än enbart Winnerbäck.

Trots regnväder så ringlade kön in till Brunnsparken lång och sakta men säkert fylldes området upp med publik.
Det var många som väntade ut regnvädret och inte kom och hörde alla artisters framträdanden.

Det svagaste kortet under turnen är faktiskt det framträdande som inleder kvällen, nämligen Almost like boys som framförs av Cissi, Nour & Maud.
Almost like boys är en teaterföreställning där de driver med könsroller i samhället och försöker sig på alternativ sexualundervisning. Det blir många generade skratt från publiken och en hel del som verkar känna igen sig i det som utspelas. Det som gör pjäsen sevärd är Maud Lindström som i brytpunkter mellan scener i pjäsen underhåller publiken med sina visor som är underhållande och ärliga.
Det är svårt att göra om en pjäs som normalt är 90 minuter till en pjäs på 45 minuter och jag tror att det är den stora förkortningen som gör att pjäsen inte riktigt fungerar under turnen.

Efter pjäsen så är det dags för Emil Jensen som är en mångkonstnär och han är också väldigt bra på det han gör.
Hans förklaring och beskrivningar av en del av de olika musikstilar som finns t.ex. rap som i USA finns i East- och Westcoast och i Sverige då enligt Emil Jensen finns i vänster- och högerversioner.
I Emil Jensens mångkonstnärlighet ingår även att vara musiker och låtskrivare, där hans texter är enkla men genomtänkta och beskriver situationer de flesta kan relatera till.
Emil Jensen lyckas väva ihop sin monolog och sin musik på ett underbart sätt och publiken uppskattade honom det märktes på att de inte ville att han skulle gå av scenen.
Emil Jensen avslutade med en låt från hans nyaste skiva och passade på att berätta att den fanns till försäljning i tältet en liten bit från scenen och att han även tänkte komma ner och signera köpta skivor efter att hans tid på scenen var slut, det resulterade i stor trängsel i försäljningstältet och Emil Jensen hade fullt upp en stund med att signera skivor. Emil Jensen ska ge sig ut på en egen turne under hösten och vi hoppas att han kommer förbi Örebro då så att vi kan få höra mer av honom då.

Markus Krunegård var kanske inte riktigt i högform här i Örebro, men han gjorde trots det en mycket bra show och fick med sig publiken i allsång, kanske speciellt när han sjöng Jag är en vampyr, då blev det allsång som skallade i Brunnsparken.
Markus Krunegård klarar sig alldeles utmärkt på egen hand och han har en stor scenpersonlighet även om bandet han har med sig bidrar till den totala upplevelsen, alla verkar ha stor närvaro på scen även om det är frontfiguren Markus Krunegård som märks och syns mest.

När Miss Li äntrade lilla scenen så möttes hon av en entusiastisk publik och trängseln framme vid scenen var stor. Det första intrycket av Miss Li är att hon verkligen har spelglädje och trivs på scen tillsammans med sitt band och de är mycket samspelta så det ger en glad och trevlig känsla att titta på.

Miss Li fick hela publiken på fötter och det var inte många som klarade av att stå helt still när hon körde igång med sin egen mix av musik.
Det tog inte lång tid för Miss Li att få med sig publiken och det märks att hon verkligen vill och kan roa publiken.
Hela hennes attityd på scen känns tja rolig och väldigt energisk och det är en artist som verkligen bjuder på sig själv när hon står på scen och vi måste nog tillstå att Miss Li är nog den artist vi skulle vilja ge högst betyg på hela kvällen.
Bandet består av Sonny Boy Gustafsson- Gitarr, Lars Åhlund - saxofon, Clas Lassbo - kontrabas, Gustav Nahlin - Trummor och så naturligtvis Miss Li på piano.

Slutligen så var det då dags för den artist som står överst på agendan, Lars Winnerbäck och full fart fram till den stora scenen och ropen efter Lasse började höras så snart Miss Li:s framträdande var slutfört trots att det var en kvart kvar tills han ska upp på scenen.

Lars Winnerbäck behöver inte arbeta upp stämningen den infinner sig direkt han visar sig på scenen och publiken jublar.
Brunnsparken är en bra inramning till hans lite melankoliska musik och det är många som står och sjunger med i alla låtar vad vi kan se, nu när regnet äntligen har dragit bort ordentligt.
Trots kvällskylan som kommer krypande så är det ändå varmt på området framför scenen eftersom det är en stor publik på plats.
Inte alla i publiken vill stå och trängas framför scenen utan det finns många som tagit med sig egna stolar för att kunna sitta i lugn och ro och lyssna. Lars Winnerbäck är en duktig textmakare och musiker och jag kan mycket väl förstå hans storhet inom trubadur området, duetten med Miss Li Om du lämnar mig nu var en av flera höjdpunkter.
Publiken jublade direkt de förstod vilken sång det var som skulle komma. Trevligt med en artist som inte pratar så jättemycket utan låter musiken stå i fokus, Lars Winnerbäck har hittat en lagom dos av mellansnack och musik. Så i det stora hela var det ett bra framförande av Lars Winnerbäck och vi hoppas att han kommer tillbaka till Örebro fler gånger.

Om jag nu ska försöka beskriva Lars Winnerbäcks sommarturne som helhet så bli betyget väldigt bra, det finns både cafe, restaurang, korvförsäljning samt popcorn och godisförsäljning inne på området, naturligtvis finns det möjlighet att köpa tröjor och skivor och liknande.
Området runt scenerna var snyggt uppbyggt och jag uppskattade att de klätt in staketen så att det inte såg ut som en byggarbetsplats, det gjorde att det blev en trevligare känsla att befinna sig uppe vid scenområdet.

Enda samarbetspartner för turnen är Amnesty så det är inte någon reklam uppsatt någonstans utan enbart anställda på Amnesty som går runt och pratar med publiken och det var skönt att slippa reklam fast det är en så stor turne.
I det stora hela så är det en trevlig känsla att komma in på spelområdet och det trots att vädret som vanligt den här sommaren bjöd på ett ihållande regn men som tur var hade många med sig regnkläder även om det var fullt av paraplyer nere vid ingången, eftersom många tydligen missat att det är paraplyförbud på konserter.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar