×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-07-28  

Årets sista Julisöndag med Musik i Stadsparken.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Så var det dags för den sista av Musik i Stadsparken för i sommar, men enligt Johannes Nilsson så kanske det blir en återkoppling i september på Stadsparkens scen, men i nuläget är inget bestämt.

Under eftermiddagen fick vi höra en blandning av indierock, trashmetal och sist var det musik åt det melodiösa punkhållet.

Julivädret har inte visat upp sin bästa sida i år och vår förhoppning om bättre väder kom snabbt på skam, timman inan det började i Stadsparken den här sista söndagen i juli kom regnet, och fick besökarna att söka sig till torrare ställen.
Synd för alla band höll liksom tidigare söndagar var riktigt bra.

Först ut var det nya Örebrobandet The Moonsons som enbart spelat ihop i ungefär två månader, trots det så är de väldigt duktiga och det var trevligt att se ett indie band som har en saxofonspelare med.
Publiken bjöds på lite varierad musik, en blandning av både covers och eget material, den jag gillade bäst var faktiskt sista låten de framförde. Hound dog en av Elvis stora framgångar, som de spelade och levererade suveränt.

I mitten var det thrash metal dags med Demolitia från Lindesberg. Demolitia har influenser från både Metallica och Sepultura men har ändå ett eget sound och de har lyckats smälta ihop alla influenser till en bra blandning. Ni som uppskattar thrash metal borde helt klart lyssna på Lindesbergsgrabbarna.

Sist ut var Same Old Story från Karlskoga, de spelar melodiös punkmusik och det var ett stort nöje att få höra dem här i Örebro. Same old story är ett band som har funnits ett tag och de är säkert mer kända i Karlskoga än här men det hoppas jag ändrar sig för de är verkligen duktiga och de som alla banden under dagen förtjänar en mycket större publik än vad det var i den blöta Stadsparken.

Vi pratade även lite med Johannes Nilsson från SceniT som är arrangör av Musik i Stadsparken.
Trots vädret under de söndagar som har varit så var Johannes Nilsson nöjd med Musik i Stadsparken och planer finns för nästa år även om det kanske blir ett annat upplägg än vad det var i år.

Johannes nästa större projekt är kulturnatten som är i mitten av november, men han planerar även en till musikomgång i stadsparken i september.
Johannes var på besök i Oslo och fick då iden att bygga upp en scen som går att använda under sommaren, en plats han funderat på för scenen är Karolinska skolans gård eftersom det ligger centralt och biograf Roxy ligger precis intill vilket gör att de också kan använda skolgården till olika filmaktiviteter under sommaren, men allt är enbart tankar i nuläget, och inget finns bestämt än utan det behöver arbetas igenom och det behövs fler som är med och arbetar på ett sådant projekt, men vi hoppas att han hittar fler intressenter för iden låter bra.

Johannes har mycket ideer om vad som går att göra för musiklivet i Örebro och vi kommer säkert få möjlighet att skriva om fler arrangemang från SceniT i framtiden.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar