×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-07-26  

Sofia Karlsson på besök i Stadsparken.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Vi försöker alltid hitta något positivt att skriva om alla artister vi lyssnar på, när det gäller Sofia Karlsson är det lättare en vanligt, mycket lättare till på köpet.

Under lördagskvällen var som många märkte en stor del av Stadsparken avspärrad, anledningen var att Sofia Karlsson var på besök i Örebro.

Många Örebroare kom till Stadsparken för att bli lyssna på och underhållas av Sofia Karlsson och hennes musiker.
Hur besökarna valde att tillbringa kvällen varierade men det var många som hade med sig egna stolar eller filtar, och tur var det eftersom bänkarna som finns framför scenen snart var fulla.

Sofia Karlsson, för dig som inte känner till henne, är en vissångerska av verkligt hög klass och följdaktigen blev det ovanligt höga applåder när hon kom ut på Stadsparkens scen.

Inledningen på kvällen var en duett mellan Sofia Karlsson och Sofie Livebrant, som är gästartist under turnen och den som har tonsatt flera av Dan Andersson dikterna som Sofia Karlsson sjunger.

Sofia är en stor scenpersonlighet och en förmåga att nå ut till publiken som inte är så vanlig, trots att Stadsparkens scen är stor och att det är en stor yta för publiken så lyckades Sofia överbrygga avståndet redan från start, hon berättade inledningsvis att de åkt från Hälsingland på morgonen och sedan att de ätit lunch vid Svartån i Stadsparken och att hon då fått en känsla som hon inte haft sedan hon var liten, nämligen att sommaren är oändlig.

Efter de inledande sångerna så kommenterade Sofia att scenen kändes ovanligt hög mot vad hon var van vid och bad publiken applådera extra kraftigt, något publiken naturligtvis inte hade något emot, så att hon skulle känna att den var nära och det hade hon aldrig tidigare bett en publik om och det resulterade i en kraftig applåd som verkligen både hördes och kändes.

Under kvällen fick publiken en blandad kompott av visor, bland annat Jag ger dig min morgon som var Fred Åkerströms mest kända visa och flera stycken av Dan Anderssons tonsatta dikter.
Ett uppskattat inslag var Briggen Blue bird som framfördes efter en fråga från mamman till Niklas Källberg som fyllde 10 år.

Sofia berättade även att bandet gjort om Peps Perssons Spelar för livet, från två till tre takt efter att hon mailat Peps Persson för att fråga om hon fick göra det, många i publiken höll med om att det är svårt att tänka sig Peps bakom en dator men Sofia hade fått svar att det var okej att ändra och han önskade henne lycka till, det mailet har hon sparat och skrivit ut, inte alla som har ett mail från honom.

En sak som gör Sofia Karlssons uppträdande extra se och hörvärd är musikerna hon har med sig på turnen.
En mer samspelt grupp får du leta efter och framför allt verkar de trivs både på scen och utanför, det är lite munhuggande och trevlig stämning på scenen vilket gör att helheten blir oerhört bra och att alla får sin stund i rampljuset längst fram.
Ett av våra favoritinslag var tamburinduetten ett nummer som kändes väldigt ovanligt, men som var suveränt och framfördes av Fredrik Gille och Olle Linder.

Stadsparken visade sig också från sin allra bästa sida under kvällen, det var ovanligt tyst runt omkring så det kändes inte som att sitta mitt i en stad vilket även Sofia Karlsson kommenterade och Stadsparken var verkligen ett utmärkt val av scen för den här typen av musik, vilket märktes på så sätt att publiken inte ville släppa musikerna av scen så det blev två extra nummer vilket det sista Du liv blev önskat av publiken.

Vi hoppas att vi får se och höra Sofia Karlsson med hennes musiker i Örebro snart igen och ni som inte var där missade en helt otrolig kväll i visans tecken och för vår del återstår egentligen bara en viktig fråga.
När kommer nästa skiva?

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar