×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2008-03-15  

Björn Skifs uppträder på Conventum.

> ©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
©2008 Johan Gullberg - knytpunkt.com
I kväll var första av tre framträdande av Björn Skifs på Conventum.
Det var en i högsta grad positiv upplevelse att återse denna sjungande legend, speciellt som han med sin senaste skiva i2i verkar ha hittat tillbaka till det där att spela mer med hjärtat och för att det är roligt än som sist jag såg honom och det mesta verkade gå på rutin.

Nu menar jag inte att han var dålig då, för trots allt, inte ens när han är mindre bra är han dålig, men redan i Turn on the light visar han en enorm klasskillnad mot då, och det blev bara bättre.

Låtarna från Eye to eye satt som gjutna och samarbetet mellan låtskaparna Leif Larson och Brian Hobbs har skapat en i sig ganska enkel men oerhört dynamisk och kraftfull musik som passar Björn Skifs röst perfekt, att bandet, under Kapellmästare Hans Gardemar och Jörgen Ingeström, på keyboard gitarristerna Micke Nord Andersson och Magnus Bengtsson, basisten Bosse Person, Peter Milefors på trummor och Tomas Bergquist på percussion dessutom framför de nya, och för den delen de gamla, låtarna med intensitet och lekfullhet gör bara kombinationen ännu bättre.
Nu ska jag väl i ärlighetens namn erkänna att jag gillade Brian Hobbs New Orleans-inspirerade blueslåtar redan innan jag hört Björn Skifs framföra några låtar av honom, men det är en helt annan femma.

Det finns vissa svaga punkter i showen, inget allvarligt, men trots det svaga punkter. Dels vissa delar av mellansnacket, det lät lite väl inövat, men framför allt, extranumren, visserligen några av favoritlåtarna för många, inklusive hos mig, men svagheten är att i alla recensioner jag läst av Face to Face-turnen har det varit samma två extranummer, Hooked on a feeling och Michelangelo. Med så många bra låtar Björn Skifs har i bagaget skulle showen vinna enormt på att överraska publiken och variera dessa.

Rent betygsmässigt skulle jag nog vilja sätta någonstans mellan 4 - 4,5 av 5, mer minskade inte svagheterna mitt personliga betyg av showen och tillhör du dem som har biljetter till de kommande showerna tror jag knappast att du kommer bli besviken.

Björn Skifs uppträdde med stor energi och fick med sig publiken ganska kort bit in i showen, och detta nu den ökänt svårflirtade Örebro publiken.
Bara det är något av en bedrift känns det som.

Ett tag funderade jag på att lista låtarna under showen, jag ångrade mig, under den runt två timmar långa showen framförde han och bandet alldeles för många och kanske framför allt, lite spänning måste jag ju lämna till dem som inte har hunnit se Face to Face än.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar