×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-11-29  

Jul, Jul Strålande Jul konserten på Conventum.

© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
Den 28de november var det dags för Tommy Körberg, Pianisten Stefan Nilsson och Mariakören att inta Kongresshallen på Conventum i Örebro.
Kvällen inleddes av Mariakören från Västerås som framförde en ingångsmarsch skriven av pianisten Stefan Nilsson.

När Tommy Körberg kommer in på scenen så blir det en stor applåd som välkomnade honom in. Tommy Körberg inledde med att presentera Stefan Nilsson och Agneta Sköld dirigent tillsammans med Mariakören, även om det blev lite oordning med Agnetas förnamn, Tommy Körberg presenterade henne som Margareta Sköld först men rättade snabbt till felet galant sätt.
Anledningen till att han sa fel namn sa Tommy Körberg var att de gör denna julshow med flera olika körer, så det var tur att det enbart var dirigentens förnamn som blev fel.

Nu tändas tusen juleljus inledde Tommy Körberg med för att ge publiken lite försmak innan första advent, han passade även på att berätta att det under kvällen skulle framföras lite blandad musik och inte enbart julsånger.

Publiken fick under kvällen en blandad föreställning med ett väldigt bra samspel av de på scenen, alla verkade trivas och samspelet mellan Mariakören och Tommy Körberg fungerade väldigt bra.

Stefan Nilsson är verkligen en duktig pianist och musikmakare, han och Mariakören framförde en av hans sånger på ett väldigt bra och stämningsfullt sätt.

Tommy Körberg var på bra humör och verkade ha det trevligt på scen, han lyckades underhålla publiken mellan sångerna och det var många glada skratt när han pratade om en lång rad olika ämnen, naturligtvis pratade han om julen det är trots allt en julshow.

Tommy Körberg berättade att han känner sig lite ambivalent inför julen, eller som han sa julen är när släktingarna anfaller.
Det kan vara trevligt med lite anarki på julafton, hur många i publiken brukar titta på tv under julafton, var en fråga han ställde. Följdfrågan blev om de tittade på Kalle Anka vilket många verkade göra, nästa fråga var hur många som brukade titta på Karl Bertil Jonsson och det var inte lika många. De frågorna blev inledning till att höra Tommy Körberg sjunga en hyllning till Karl Bertil Jonsson.

Ett litet tema i Tommy Körbergs monolog under kvällen var att vi alla blir äldre och att det lätt innebär att vikten ökar tillsammans med åldern. Det blev många skämt angående bantning och ålderdom.

Naturligtvis bjöds det även på väldigt bra musik, vi i publiken fick höra Som en bro över mörka vatten, Tommy Körberg var först med att spela in den svenska översättningen på Paul Simons låt Bridge over troubled waters. Tommy Körberg hade en stor framgång med sin svenska version och den låg på svensktoppen i 6 veckor 1970.

Ett medley med sånger som sjungs under dansen runt granen var med och den innehöll de vanligaste sångerna. Trevlig att få höra de välbekanta sångerna sjungas av Tommy Körberg, medleyt innehöll bland annat Hej tomtegubbar, Nu är det jul igen och Vi äro musikanter samt några fler sånger.

En av de mest uppskattade sångerna från publiken var Anthem ur musikalen Chess.
När introt till Anthem började så blev det applåder och det är välförtjänt Tommy Körberg är verkligen i sitt esse när han levererar Anthem och den passade alldeles utmärkt att ackompanjeras av ett piano.

I det hela så var det en väldigt lyckad kväll, både publik och artister var på ett strålande humör och tiden försvann fort, tänk att nästan två timmar kan försvinna så fort när alla har trevligt.

När Tommy Körberg tackade för sig och applåderna började så väntade de bara på att publiken skulle sluta och Tommy Körberg sa att de inte tyckte att det var någon mening med att ha en falsk sorti för att komma tillbaka in på scen för att extranummer det kändes lagom ärligt och ett extranummer ingår på konserter.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar