×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-11-02  

Sky high på Klaras.

© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com
På torsdagskvällen var det dags för Sky High att spela på Klaras i Örebro som en del av Örebro Guitar days. Sky high är en trio bestående av Clas Yngström gitarr, James Bradley Jr trummor och Ulf "Rockis" Ivarsson på bas.

Clas Yngström frontmannen i Sky high är en veteran på gitarr och gruppen Sky high firar trettio år nästa år så han har varit med ett tag nu. Torsdagen började redan klockan 15 för musikerna då de hade en spelning på Rönnagården, sedan hade Clas Yngström hunnit med att ha en workshop så han var redan uppvärmd när de äntrade scenen på Klaras.

Musiken är rock blues inspirerad och det hörs tydliga influenser av Jimmie Hendricks, publiken på Klaras fick sig en helkväll med väldigt bra gitarr musik och det var många i publiken som visste vad de skulle få höra då de hört bandet tidigare och uppskattade att de var i Örebro igen.

- Det är raka rör, sa en av dem i publiken vi pratade med.
- Bara musik rakt av och inget tjafs.
Naturligtvis så var det många som hade hört talas om Clas Yngström som räknas som en av Sveriges bästa blues gitarrister, en stor del av publiken hade hört honom tidigare men det fanns även en del som var där för att höra honom för första gången.

Clas Yngström verkade också tycka att det var trevligt att vara tillbaka i Örebro och spela på Prisma igen och väldigt trevligt att Örebro har fått gitarr dagar.

Clas Yngström lovade att Sky High ska komma tillbaka till Örebro under nästa år när det firar trettio år, även om det endast är Clas Yngström som är originalmedlem nu så har han väldigt bra musiker med sig på scenen.
Ulf "Rockis" Ivarsson som spelar bas har spelat med bland annat Thomas DiLeva och Joakim Thåström och har en lång karriär inom musiken bakom sig.
Trummisen James Bradley Jr kommer ursprungligen från USA och har bland annat spelat ihop med The Beastie Boys.
James Bradley Jr började sin bana som trummis i den späda åldern av fyra år, så det är ett väldigt rutinerat band som står på scen och det märks, det är inte mycket prat mellan låtar utan musiken flyter på i en strid ström, det är intensivt och väldigt bra.

Stämningen inne på Klaras var på topp hela kvällen och alla såg ut att ha roligt, oavsett om de stod i baren eller framför scenen.
Bandet verkade också ha kul och verkade trivas på scen, det var en stor publik och rätt trångt uppe i Klaras lokaler och det inverkar positivt på de som är där. Roligt att se att så pass många ville lyssna på Sky high.

Musikstilen är medryckande och det märktes på publiken.
Klaras passar alldeles utmärkt till denna typ av musik, lokalen är lagom stor och ljudet är bra.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar