×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2022-09-05  

Ebba Busch besökte Örebro.

Ebba Busch besökte Örebro.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch besökte under söndagen Örebro och hon hann med två andra stopp i staden innan hon kom 10 minuter för sent till det fullpackade Stortorget.
Klockan 12:00 var tydligen en bra tid på en söndag för lite innan så började torget fyllas på och det blev snart trångt framför avspärrningen vid den lilla scenen framför Kristdemokraternas valstuga.

© 2022 Johan Gullberg - knytpunkt.com
3 Klickbara bilder.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch besökte under söndagen Örebro och hon hann med två andra stopp i staden innan hon kom 10 minuter för sent till det fullpackade Stortorget.
Klockan 12:00 var tydligen en bra tid på en söndag för lite innan så började torget fyllas på och det blev snart trångt framför avspärrningen vid den lilla scenen framför Kristdemokraternas valstuga.

De fyra nystartspartierna.

Ebba Busch talade mycket om de fyra nystartspartierna och det är Kristdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna och med dem får man ordning och reda i alla frågor och de kommer att komma överens om ekonomi, det var Ebba Busch helt övertygad om, de är också överens om att skrota regionerna, eller nja Sverigedemokraterna är med i den frågan, Moderaterna är inte helt med än.

Värderingar är viktiga.

Om man vill att hela Sverige ska leva då är KD alternativet och KD är ett lite modigare alternativ för att vi är ett värdeorienterat parti.
Värderingar är något som förs vidare i generationer och Ebba Busch talade om att värderingar kan också bestämma vilken typ av samhälle vi har, eftersom KD är ett värdeorienterat parti så har de också vågat vara lite modigare i sin politik och de står stadigt när det blåser och är osäkert och just nu när vår omvärld förändras snabbt så står KD ändå på stadig grund.
- Vi utgår ifrån att det finns vissa värderingar som är värda att slåss för sa Ebba Busch.

Skrota Regionerna i vården.

När du är som svagast så ska välfärden vara som starkast och Sveriges vårdorganisation är gammal och behöver förnyas därför vill Kristdemokraterna avskaffa Regioner och landsting och istället göra vården statlig för att de anser att vården skulle bli mer likvärdig över landet då.
Den svenska våden är dyr och ändå så har vi vårdköer det vill Ebba Busch och Kristdemokraterna förändra genom att titta på Norge och Danmark som har förändrat sin vårdorganisation till ett nationellt vårdsystem.
Vi har över 5000 Regionpolitiker i Sverige och de kostar 1,7 miljarder och de jobbar stenhårt men det når inte hela vägen fram och det är för att vårdsystemet är föråldrat idag så det är dags att förändra och förbättra vården och se till att det bara är en huvudman.
- Jag är otroligt stolt över att vi har Regionpolitiker i det här valet, även här i Örebro som går till val på att avskaffa sig själva sa Ebba Busch.

Stoppa skjutningarna.

Dagen efter skjutningen i Eskilstuna så packade Ebba Busch in sina barn i bilen och åkte dit för att träffa pappan till pojken som blev skjuten och hon berättade att det var en konstig känsla att krama om sina barn och sedan åka och prata med pappan till pojken som fick en kula i magen och hon undrade vad som har hänt när lekplatser förvandlats till brottsplatser.
Nu är det dags att sätta handling bakom orden att det räcker nu, vi:et måste vara väldigt tydligt i trygghetsfrågorna och det är dags att återta tryggheten i alla bostadsområden och hur ska det gå till då, jo det arbetet börjar i familjen inte i skolan.
Det är familjen som i första hand ska lära sina barn hur man beter sig mot andra och det gör man genom att ställa kärleksfulla krav på sina barn, men föräldrar behöver också föregå med goda exempel för sina barn, men det kommer också behövas fler poliser och strängare straff för att mota tillbaka gängvåldet.
- Oavsett om du har din historia, dina rötter i det här landet sedan generationer tillbaka eller om din pappa var först i det här landet, eller om du var först i det här landet så ska tryggheten gälla oss alla sa Ebba Busch.

Det har blivit dyrt att vara svensk.

Ebba Busch hade med sig en falukorv och sa att den är symbolen för allt som är bra med Sverige, den står för våra det svenska lantbruket, det höga djurskyddet och prisvärd mat som alla har råd med. Falukorven brukade kosta 25 kronor, idag kostar den 40 kronor, det är samma sak med elpriserna.
Kristdemokraterna vill införa ett högkostnadsskydd för elen från 1 november i år och det skulle betyda att en lite större villa skulle få ett maxtak för elräkningen på 4000-5000 kronor istället för en räkning på ca 16 000 kronor.
Kristdemokraterna vill också på lång sikt bygga mer kärnkraft för att skapa en stabil elproduktion i de södra delarna av landet.
- Vi kan inte ha ett land som bara fungerar när vädergudarna vill sa Ebba Busch.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar