×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2022-08-25  

Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani pratade om EU.

Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani pratade om EU.

Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani var på besök i Örebro och förutom dörrknackning var hon en stund vid valstugan på stortorget och vi fick en kort intervju.
Abir Al-Sahlani var på ett strålande humör och såg fram emot att träffa örebroare i valstugan.


© 2022 Johan Gullberg - knytpunkt.com
1 Klickbar bild.

Centerpartiets EU-parlamentariker Abir Al-Sahlani var på besök i Örebro och förutom dörrknackning var hon en stund vid valstugan på stortorget och vi fick en kort intervju.
Abir Al-Sahlani var på ett strålande humör och såg fram emot att träffa örebroare i valstugan.

EU är viktigt även i nationella val.

Abir Al-Sahlani sa bland annat att EU är viktigt att prata om även i nationella val för de lagar som stiftas av EU berör Sverige och Örebro och då kan det vara bra att väljarna vet hur partierna står i förhållande till EU.
Abir Al-Sahlani tycker att EU frågan tappas bort när det är riksdagsval i Sverige och hon är kritisk till att partierna inte talar om vad de vill driva för frågor i EU, för de som har regeringsmakten hamnar också i ministerrådet i EU och där stiftas det lagar som sedan kommer att påverka Sverige.
- Ministerrådet är också lagstiftande tillsammans med både Europaparlamentet och EU-komissionen så där spelar regeringarna jätte, jättestor roll sa Abir Al-Sahlani.

Stå upp för EU:s grundvärderingar.

Centerpartiet vill vara en röst för EU:s grundvärderingar och just nu så är demokratin hotad i flera medlemsländer i EU, många länder inför nya hårda lagar och pressfrihet finns inte, rättsstatens principer undermineras berättade Abir Al-Sahlani.
Kvinnors rättigheter som till exempel abort inskränks i de länderna eller förbjuds helt.
- Men också i länder som Ungern där har också ett parti tagit över de statliga strukturerna och helt och hållet svalt det som en gång har varit Ungern, ett fritt Ungern sa Abir Al-Sahlani.

EU har ett demokratilås på pengar.

EU har fördömt agerandet i de här länderna flera gånger men då länderna inte bryr sig om det så fick de sätta sig ner och fundera på hur de på ett konkret sätt kan visa att den utvecklingen är inte är okej och de kom på att sätta ett demokratilås på EU-bidragen. De länder som inte efterföljer de grundvärderingar som EU har ska heller inte ha några pengar från EU eftersom länderna har gått med på att respektera demokratin i och med sitt inträde i EU.
- Alla länder ska följa demokratins principer och när det inte händer då ska inte de här korrupta, auktoritära ledarna heller få några pengar från EU sa Abir Al-Sahlani.

EU är viktigt för Sverige.

EU är otroligt viktigt för Sverige sa Abir Al-Sahlani eftersom vi är ett exportberoende land högt upp i norr, den viktigaste tillgången som vi har det är människorna eftersom vi är duktiga på innovationer, forskning och att hitta nya lösningar på problem och där har vi klimat och miljöutmaningarna att arbeta med och EU är en viktig marknad för nya sätt att förbättra klimatarbetet.
- Hitta lösningar på våra klimat och miljöutmaningar som vi har, utsläppen känner ju inte till några nationella gränser sa Abir Al-Sahlani.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar