×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2022-08-23  

Mingel vid valstugorna med Kristersson och Pehrson.

Mingel vid valstugorna med Kristersson och Pehrson.

Under måndagsförmiddagen så fick valtorget besök av två partiledare på samma gång nämligen Ulf Kristersson från Moderaterna och Johan Pehrson från Liberalerna.
Det var många lokala politiker på plats på torget för att hinna med en kort pratstund med sin partiledare men tyvärr hann många som ville inte fram.


© 2022 Johan Gullberg - knytpunkt.com
12 Klickbara bilder.

Under måndagsförmiddagen så fick valtorget besök av två partiledare på samma gång nämligen Ulf Kristersson från Moderaterna och Johan Pehrson från Liberalerna.
Det var många lokala politiker på plats på torget för att hinna med en kort pratstund med sin partiledare men tyvärr hann många som ville inte fram.

Mycket människor.

Det ar många på torget redan innan partiledarna dök upp och speciellt ungdomar som var på valtorget som del i skolarbetet så en del av tiden de var i Örebro fick läggas på fotografering men det verkade ingen av partiledarna ha något emot.
Ulf Kristersson stannade inte någon längre stund i Örebro innan han skulle åka vidare i sin buss men Örebroaren Johan Pehrson skulle vara kvar resten av dagen för att träffa lite människor, innan han fortsätter med sin valturné för nu är det inne på slutspurten så han har ett väldigt tajt schema.
- Det är otroligt intensivt, otroligt roligt så här i spurten på valrörelsen särskilt när man känner att man har lite medvind sa Johan Pehrson.

Trivs alltid bäst på hemmaplan.

Johan Pehrson berättade att det är en intensiv valrörelse och även om han trivs så är det alltid bäst på hemmaplan.
Dagen i Örebro startade med ett möte med föreningen Tillika - Handboll för hjärta och gemenskap där de fick information om föreningen och sedan vara med och spela, Handboll för hjärta och gemenskap drivs av ÖSK Handboll och projektet har nu utökats till även Oxhagen och den här gången så var besöket förlagt till Hagaskolan.
Johan Pehrson sa att det är ett jättebra projekt som får igång ungdomar för det är otroligt bra med motion och de får också en värdefull fritidsaktivitet.
- Det är bra med lagsport och det är viktigt att ungdomar har en meningsfull fritid sa Johan Pehrson.

Skolan är fortfarande Liberalernas viktigaste fråga.

Johan Pehrson berättade att skolan ser Liberalerna fortfarande som nyckeln till frihet för alla människor, det finns ingenting som kan kompensera en tappad skolgång.
Integration är också viktigt så att alla människor kan komma in i det svenska samhället och sedan så är det jobb och energi.
När det gäller jobb så kan det behövas fler instegsjobb än vad det finns i dag för att fler ska ha en möjlighet att få in en fot på arbetsmarknaden.
- Vi måste ha fler kanske enkla jobb och fler instegsjobb för att fler ska kunna komma till sitt första arbete sa Johan Pehrson.

Klimat och energi hänger ihop.

Nu väntar en lång och mörk vinter som för många kan bli väldigt dyr och den frågan måste hanteras nu, Johan Pehrson sa att de tänker att direkt efter valdagen ska man massivt investera i både vindkraft, kärnkraft och solkraft för efterfrågan på el i Sverige kommer bara att öka speciellt om elektrifieringen av fordon fortsätter som idag och att industrier går över till att drivas på el istället för på kol och olja.
- Den sista veckan så har det eldats i oljekraftverk, det är ju hål i huvudet för miljön sa Johan Pehrson.

Nyfikna ungdomar.

På vägen ifrån Stortorget träffade vi fyra killar, David Eklund, Arvid Ekhamra, Sixten Åberg och Linus Vartiainen, som var vid valstugorna för att få lite svar från de olika partierna och deras viktigaste fråga var bensinpriset och den hade de ställt till miljöpartiet och där hade de blivit stående ett tag och pratat men de var nöjda med de svar de fått och sedan hade de naturligtvis också provat på godiset som de olika partierna har och SD vann tydligen överlägset när det gällde att ha bra godis men Miljöpartiet och Centerpartiet fick också godkänt även om Miljöpartiets popcorn var lite i saltaste laget.
Killarna var också intresserade av skolfrågor och deras svar på hur skolan fungerar var att den är tråkig och det är upplägget i skolan som är tråkigt och det är lite för dåligt med raster.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar