×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-10-17  

Konsert för hemlösa hölls i Nikolaikyrkan

©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com Konsert för hemlösa
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com Konsert för hemlösa
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com Konsert för hemlösa
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com Konsert för hemlösa
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com Konsert för hemlösa
©2007 Johan Gullberg - knytpunkt.com Konsert för hemlösa
Under tisdagen var det konsert i Nikolaikyrkan för att stödja RIA Dorkas arbete för de hemlösa, inkomsterna för biljettförsäljningen gick till RIA Dorkas arbete med socialt utsatta människor.

Konferencier var Gunnar Thuringer och Katrin Sundberg.
Husbandet bestod av Kapellmästare Fredrik Landh med Clas Olofsson, Mikael Dahlen och Peter Nygren

Först ut på kvällen var ett smakprov från den nya orgeln i Nikolaikyrkan, orgeln invigdes så sent som i lördags. Ljudet är väldigt mäktigt och passade alldeles utmärkt som inledning på en kväll i musikens tecken. Kyrkoherde Ingemar Söderström fick inleda med ett litet tal där han bland annat talade om att många har fått hårda törnar i livet men trots det har de lyckats resa sig upp igen och för deras skull kommer musiken att flöda i kyrkan under kvällen.

Gunnar Thuringer inledde genom att prata om att alla samlats för en viktig fråga och att det är tur att RIA Dorkas finns och ställer upp för dem som behöver hjälp. Örebro borde ej ha några hemlösa men trots att vi har det så har vi ett fantastiskt musikliv i staden. Ett musikliv som även till vissa delar är känt även internationellt och inte bara lokalt.

Först ut av musiker var Niclas Ekholm som egentligen är mest känd för att vara skådespelare.
Niclas Ekholm har släppt en debutskiva som heter Wasted och för att skapa den hade han ett friår från teatern.
Niclas Ekholm följdes av Karin Webjörn.
Innan Karin Webjörn sjöng sånger ur sitt egenhändigt komponerade sånghäfte passade de två konferencierna på att presentera husbandet och Katrin Sundberg passade på att be om ursäkt i förväg om hon skulle råka svära i kyrkan. Gunnar Thuringer passade på att ändra det välkända uttrycket det går aldrig till att det går alltid och han sa det på riktig närkingska vilket publiken uppskattade.

Karin Webjörn framförde tre sånger, Vackert väder, valsång och till en syster efter henne var det dags för Henrik Skanfors som nu släpper en solo platta i oktober. Henrik Skanfors känns säkert igen av en del som sångare i Kamprads, vi bjöds på ett smakprov från hans solo skiva och de passade alldeles utmärkt att spela i kyrkan.

Oskar Bly var nästa sångare på scen och han inledde med en sång av Fröding som heter jag köpte min kärlek för pengar. Gustav Fröding skrev mycket om de svaga och utstötta i samhället och passade därför utmärkt i Nikolaikyrkan.
Oskar Bly var en av de artister som publiken inte ville släppa av scenen han fick långa applåder och det märks tydligt att han är mycket omtyckt, vilket kan förstås då han har en väldigt bra röst.

Efter Oskar Bly var det ett litet byte av musik stil eftersom det var dags för att höra Franky Lee spela akustiskt. Franky Lee består av Mathias Färm sång och gitarr, Magnus Hägerås Gitarr Fredrik Granberg Trummor. Introduktionen av Franky Lee började med att Gunnar Thuringer talade om att ja det är Mathias Färm från Millencolin och ja han är fortfarande med i Millencolin och har inga planer på att sluta där.
Denna spelning var premiär för Franky Lee att spela akustiskt och de bevisade att de verkligen kan spela och att Franky Lee mycket väl kommer att stå på egna ben.

Mathias Lilja var nästa sångare som bjöd på två bra låtar. Efter Mathias Lilja var det dags för Motherlode med frontfiguren Sonny Larsson i spetsen.
Motherlode har precis släppt en skiva efter ett uppehåll på 20 år och Sonny visade att han fortfarande kan sjunga, de började med att framföra Icecream man som blev väl mottagen av publiken, när Motherlode hade spelat klart talade Gunnar Thuringer om att de även var med under förra årets konsert och att Sonny då skrivit en låt som de tyvärr glömde bort under kvällen därför skulle Sonny få framföra den själv nu istället.
Låten som är på svenska vilket uppskattades blev väl mottagen och blev bra framförd med endast en körtjej och Sonny ackompanjerade sig själv på gitarr.

Efter de rockiga inslagen så var det dags för ett tempo byte igen nu med Staffan Ernestam som har turnerat med Jeremias session band under sommaren och fått många lovord för sin tolkning av Jeremias i Tröstlösas texter.

Staffan Ernestam hade hjälp på scenen av Jeanette Andersson på fiol och Ingmar Karlsson på dragspel. Både Staffan Ernestam och Ingmar Karlsson spelar i Sven Ingvars men Staffan Ernestam pysslar även med många andra saker.

Sist ut på kvällen var Maria Johansson som är välkänd i Örebro, hon inledde med att säga att det var en ära att få avsluta kvällen, förra året hade hon fått inleda och det var nu roligt att vara den som får avsluta.
Maria Johansson började med en sång ur rockoperan Frankensteins monster, som hon tyckte passade utmärkt en sådan här kväll då den tar upp utanförskap. Maria Johansson visade upp att hon är väldigt duktig på att framföra sånger med känsla och att använda hela registret.
Det märks tydligt att Maria Johansson har scenvana från teater och musikal världen då hon är väldigt duktig i att få med sig publiken.

Om man nu ska sammanfatta kvällen så var den väldigt bra och det var genomtänkt musik rakt igenom, att Maria Johansson tänkte på att använda orgeln som extra musik under sitt framträdande var väldigt bra och trevligt.

De båda Konferenciererna skötte jobbet väldigt bra då de passade på att prata mellan artisterna, det enda jag saknade var att det kunde ha varit lite mer information om vad RIA Dorkas är och vad de gör, likaså hur det ser ut med hemlösheten i Örebro.
Arrangörerna hade dock lyckats göra en väldigt trevlig kväll av konserten.
Det var kul att se att det var så pass många som hade köpt biljetter, Nikolaikyrkan var fyld av besökare.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar