×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

En liberal visionsbudget.


Moderaternas budget inför 2020.


Konsert i Betelkyrkan för världens barn.


Örebros första pumptrackbana invigd.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-08-20  

Valkickoff för Vänterpertiet på Våghustorget.

Valkickoff för Vänterpertiet på Våghustorget.

Under lördagen hade Vänsterpartiet i Örebro valkickoff på Våghustorget och det var några Vänsterpartister som var där för att lyssna på både musik och politik.
Murad Artin och Mia Sydow Mölleby blev intervjuade av Cecilia Lönn Elgstrand och eftermiddagen avslutades av ett direktsänt tal med Jonas Sjöström.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
6 Klickbara bilder.

Under lördagen hade Vänsterpartiet i Örebro valkickoff på Våghustorget och det var några Vänsterpartister som var där för att lyssna på både musik och politik.
Murad Artin och Mia Sydow Mölleby blev intervjuade av Cecilia Lönn Elgstrand och eftermiddagen avslutades av ett direktsänt tal med Jonas Sjöström.

Valet har redan börjat.

Cecilia Lönn Elgstrand berättade att de egentligen hade sin valkickoff i september förra året alltså ett helt år före valet men det här datumet för valkickoff hade bestämts centralt av partiet för att få alla lokala föreningar att göra någon aktivitet samtidigt i landet.
Valarbetet är redan i full gång och de har redan haft många aktiviteter och valarbetet drog igång ordentligt efter sommaren men nationella dagar kan vara vikta de också speciellt för medlemmarna, en sådan här dag gör att alla medlemmar kan få känna att de är med i en stor nationell rörelse och att det finns fler än bara de som är med i den lokala föreningen och så är det en möjlighet att synas ordentligt i samhället.
- Det här är ett sätt för partiet över hela landet att se till att vi gör någonting utåtriktat en och samma dag. sa Cecilia Lönn Elgstrand.

Vänsterpartiet i Örebro slår medlemsrekord.

Sedan Jonas Sjöstedt blev partiledare för Vänsterpartiet så har medlemsantalet dubblerats nationellt och Örebroföreningen slår också rekord i antal medlemmar bara i år så har de ökat med 100 medlemmar och Cecilia Lönn Elgstrand berättade också att de inte han slå upp sitt tält på Våghustorget den här dagen innan de hade två nya medlemmar.
Det som lockar nya människor till Vänsterpartiet är att de vill vara med och arbeta för jämställdhet och minska klyftorna i samhället och mellan män och kvinnor, sedan är det att de vill se att det finns en välfärd att lita på berättade Cecilia Lönn Elgstrand.
- För oss är det här fantastiskt. sa Cecilia Lönn Elgstrand.

Hjälp unga kriminella.

Vänsterpartiet presenterade en satsning de vill se i Örebro kommun efter valet och det är att satsa på avhopparverksamheten för unga kriminella, det finns medel att ansöka om för att arbeta med segregation och Örebro är en av 32 kommuner som kan söka medel och i år kan Örebro kommun söka 13 miljoner kronor, den summan kommer sedan att öka under ett par år och Vänsterpartiet vill se att en del av de 13 miljonerna används till en avhopparverksamhet för unga kriminella.
Det finns redan en sådan verksamhet i Örebro kommun berättade Murad Artin men ha vill se att den utökas från en tjänst till fem tjänster.
Redan idag så finns det alltså utarbetade arbetssätt för den här gruppen unga och den heter Sociala insatsgruppen och Murad Artin berättade att han tycker att det ska vara mer än en person om det ska kalas för en grupp.
- Den gruppen består av en person och vi kallar den en grupp och det tycker jag är lite beklämmande faktiskt. sa Murad Artin.

Lång väntetid.

Idag så är det kö till Sociala insatsgruppen och det är för att det inte finns resurserna som behövs och det är därför Vänsterpartiet vill se att Sociala insatsgruppen utökas till fem personer, dels för att få ner kön och för att det måste gå snabbare när en ung person vill ha hjälp att byta livsstil.
Sociala insatsgruppen arbetar både med de som finns i utkanten av de kriminella och även unga som redan är kriminella och även om arbetssättet skiljer sig åt beroende på vilken typ av ärende det är så behöver det gå snabbare.
Vänsterpartiet vill också se att de anställer en eller annan från de utsatta områdena i Örebro för att ha någon med kontakter i området som då kan hjälpa till med att hitta de unga som behöver hjälp. - Det här är en väldigt viktig åtgärd så att människor lämnar in kriminalitet och går tillbaka till normala livet. sa Murad Artin.

Ett pris för solidaritet och humanism.

Miljöpartiet i Örebro delade 2010 ut priset för solidaritet och humanism för den första gången och den här gången delades det ut till föreningen Hitta Hem i Kumla.
Priset delades ut av Mia Sydow Mölleby berättade att när hon blev tillfrågad att dela ut priset så var svaret självklart ja.
Motiveringen till att föreningen Hitta hem fick priset var:
Föreningen Hitta hem i Kumla får priset för sitt outtröttliga engagemang för unga människor i utsatt situation och Vänsterpartiet i Örebro önskar föreningen Hitta hem lycka till i det fortsatta arbete.
Linda Karlsson från föreningen höll ett kort tacktal där hon tackade så mycket och att det var speciellt humanism och solidaritet var extra värmande och hon berättade också att föreningen just nu har ungefär 30 ungdomar boende i deras gruppboende och de har också några få ideella familjehem och att få priset av Vänsterpartiet i Örebro är en bekräftelse för föreningen att de gör rätt.
- Ungdomarna som bor hos oss gör ju det för att de har svikits av Sveriges regering, av en allt mer skrämmande asylpolitik och människosyn. sa Linda Karlsson.

Jämlikheten är viktigast.

Vi fick också en intervju med Mia Sydow Mölleby och hon berättade att för henne har jämlikheten alltid engagerat och hon är därför väldigt glad att Vänsterpartiet har fokus just på jämlikhet det här valet.
Jämlikheten har jämt varit viktig för Mia Sydow Mölleby ända sedan hon var liten och jämlikheten finns i alla delar av samhället och allt går att få in jämlikheten i.
Mia Sydow Mölleby sitter i dag i Riksdagen för Vänsterpartiet och där arbetar hon men konstitutionsfrågor och enligt henne så är det ett område där jämlikheten verkligen är viktig och att alla människor i landet behandlas lika, så som lika rösträtt och åsiktsfriheten, yttrandefrihet och tryckfriheten alla de delarna har med jämlikhet att göra.
- Alla grundläggande demokratiska frågor är konstitutionsfrågor. sa Mia Sydow Mölleby.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar