×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2007-08-20  

Dag Vag på Backstage i Örebro.

© 2007; Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007; Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007; Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007; Johan Gullberg - knytpunkt.com
© 2007; Johan Gullberg - knytpunkt.com
Den 18 augusti hade Örebro besök av Dag Vag när de spelade på Backstage.

Det var en varierad publik som besökte Backstage på lördagskvällen för att höra Dag Vag, vi hade räknat med en publik i medelåldern men såg till vår glädje att det även var en hel del yngre som kommit för att höra Dag Vag spela.

Alla hade humöret på topp och det var många som tog tillfället i akt och gick upp på dansgolvet.

Det var enkelt att höra på publiken vilka låtar som var extra omtyckta, även om allt som spelades togs emot med entusiasm så fanns det vissa som fick temperaturen inne på Backstage att ökas snabbare.

Det är alltid roligt att se att band som inte vill sluta spela och så var det med Dag Vag, det blev många extra nummer en av de mest efterfrågade från publiken var Dimma och den spelades efter att många i publiken stod och ropade på just den låten, den kom i och för sig som låt nummer tre men den blev spelad i alla fall.

Dag Vag började som ett punkband med namnet Dag Vag & svagsinta för att strax ta bort svagsinta och bara bli Dag Vag. Bandet bildades på hösten 1977 och splittrades 1983.
Efter ett flera års uppehåll så kom gruppen tillbaka i slutet på 90-talet.

Enligt Stig Vig spelar de Transkontinental Rockreggae och inte Calypso pop, bandet har haft en del stora hits i landet, jag misstänker att många kommer ihåg Popitop som skrevs av Tore Skogman och som i Dag Vags version låg på svensk toppen i tio veckor, då fick inte låtar ligga mer än tio veckor innan de togs bort.

Dag Vag består av Stig Vig sång och elbas, Zilverzurfarn sång och gittar, Tage Dirty trummor och Beno Zeno gitarr.

En av låtarna som spelade var Fattiga och rika som känns mer aktuell nu än när de skrev den enligt Stig Vig. Fattiga och rika var med på skivan Scenbuddism som kom 1979 så den har några år på nacken men är fortfarande aktuell.

Dag Vag gjorde en bejublad turne 1980 med Ebba Grön, turnen hette Turister i tillvaron och många kommer fortfarande ihåg den som det bästa dem sett och hört. De var även med i filmen Ebba the movie som innehåller en hel del konsert material

Publiken fick en blandning av både gamla och nya låtar bland annat Bland gamla och unga och Tiden jagar oss alla från skivan Kackerlacka som släpptes 2006, de visar att bandet fortfarande kan göra musik.

Naturligtvis så bjöds det även på flera av de gamla låtarna som Dimma som kom tillslut efter att publiken fått ropa efter den ett litet tag.

Jag uppskattar att se ett band som gillar att spela och det verkar Dag Vag göra, visst har de blivit äldre och har kanske inte samma energi på scenen som de hade på 70 - 80 talet men det var ändå en bra spelning.

Publiken ville inte att de skulle sluta spela och det tycker jag är ett bra betyg, det blev många inropningar och dansgolvet var fullt större delen av tiden.

En hel del av publiken var antagligen rätt trötta efter spelningen då de hade dansat i ungefär två timmar, några som verkligen gillade musiken var Emelie och Antonia som höll igång på dansgolvet och såg ut att ha roligt hela tiden.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar