×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-12-14  

Wallgren och Rönnblom spelade på East West Sushi.

Wallgren och Rönnblom spelade på East West Sushi.

Under fredagskvällen var det som vanligt musik på East West Sushi i Örebro och den här kvällen var det Björn Wallgren och Världens Bästa Band som inledde kvällen.
Huvudnumret var Anders F. Rönnblom och de här två akterna drog en stor publik.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
14 Klickbara bilder.

Under fredagskvällen var det som vanligt musik på East West Sushi i Örebro och den här kvällen var det Björn Wallgren och Världens Bästa Band som inledde kvällen.
Huvudnumret var Anders F. Rönnblom och de här två akterna drog en stor publik.

Nästan Premiär i Örebro.

Björn Wallgren och världens bästa band hade sin premiärspelning, eller sin andra spelning som det egentligen var inne på East West Sushi under fredagskvällen.
Ni som är vana vid att höra Björn Wallgren ihop med Generalerna kommer att bli överraskade, det här bandet är något helt annat med nästan bara nya musiker, den enda som är med från Generalerna är Niclas Jonsson på gitarr.
Det här bandet har också en helt annan ljudbild, det är akustiskt och lite mer avskalat.

Växande låtskrivare.

Musiken är också lite annorlunda och det här är inget partyband utan det visar hur Björn Wallgren har växt och hur hans texter har utvecklas, men visst kan jag höra att det är Björn som skrivit.
Arbetet med nya musiker och att få en chans att göra något helt annat verkar ha varit bra för Björn Wallgren, nu är han hungrig igen den där känslan som vi fick av honom de första gångerna vi träffade på honom och glöden är tillbaka.
Samarbete med flera olika musiker inom flera olika musikstilar har säkert hjälpt till också men det är samtidigt skönt att höra att att Björn har lyckats behålla sitt eget sätt att skriva texter på.

Nästan bara ny musik.

Den här kvällen var det nästan bara nya låtar, extranumret kändes igen eftersom det var På alla världens hav, men den var lite omarrangerad den här kvällen och nu verkade glädjen vara tillbaka även i den låten.
Mina favoriter den här kvällen var Dansa med Dylan, den kändes lite mer genomarbetat och det är en text som fastnar, den är kanske lite allvarligare än vad jag är van vid men det gör inget.
Det fanns flera låtar jag gillade men förutom Dansa med Dylan så fick jag en ny favorit med Vi blev kallade för dom, Björn Wallgren är duktig på att skriva personliga texter och den här gillade jag direkt.

En veteran.

Anders F. Rönnblom är en veteran inom musiken och han vet vad hans publik vill ha, den här kvällen blandade han friskt med gamla och nya låtar och det hörs direkt när det kommer en gammal favorit för de som var i publiken.
Den här kvällen kändes Anders F. Rönnblom lite rockigare i musikvalet än vad jag kommer ihåg honom från förra gången, men det här låtvalet passade perfekt inne på East West den här kvällen.

Ingen direkt musik.

Anders F. Rönnblom är duktig på att berätta historier med sina texter och även om det märks att hans texter är personliga så håller de sig ändå så att man kan skapa sig en relation till låtarna beroende på egna erfarenheter.
Det här är inte musik som man kanske älskar vid första lyssningen utan de kan ta flera gånger innan de sitter men om man ger Anders F. en chans så blir man fast och vill höra mer.

Musikalisk lek.

Den här kvällen var det också mycket instrumentalist lek på scenen, Anders F. Rönnblom har rätt långa solon i sina låtar men på något sätt gör det inget eftersom det varierar vem som har solot och under en låt kan det vara flera olika solon, musikerna turas om att ha solo och det ger det där lilla extra till låtarna.
Det blev många solon under Tolv Tiggare och det kändes mer som om bandet lekte och jammade lite istället för att ha rena solon, men det ger också en känsla av att man får vara med om något speciellt.
Jag har flera favoriter efter den här kvällen men en som fastnade i huvudet var Osårbar och sedan var det den nya Tambourines & Lovers, den sista av dem känns lite ovanlig i rytmen och det var en av de nyaste låtarna som Anders F. Rönnblom spelade den här kvällen.

Favoriterna kom i slutet.

De flesta som var på East West och har hört Anders F. Rönnblom tidigare kan inte ha missat Ramlösa kvarn och på publiken lät det som en favorit och det kan jag förstå för den fastnar i minnet och den är enkel att sjunga med i samtidigt som den berättar en historia.
Björn Wallgren och Niclas Jonsson fick gå upp på scenen en gång till som gästartister till Anders F. och då blev det Det är inte snön som faller och den gjorde de riktigt bra, det är en av Anders F. Rönnbloms klassiker och den här konstellationen med Anders F. Rönnbloms och Björn Wallgren fungerade riktigt bra.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar