×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-08-11  

Sandstrand på Stortorget i årets sista Sommarscen.

Sandstrand på Stortorget i årets sista Sommarscen.

Finalen på årets Sommarscen gick verkligen i sommarens tecken för det fanns en sandstrand framför scenen på Stortorget och något barnvänligare eller somrigare finns kanske inte.
Dagen ägnades åt volleyboll och alla som ville fick prova på beach volley och det avslutades med en uppvisning innan musiken tog över framåt kvällen.
Musikalisk var det en blandad kväll med allt från hårdrock till visor.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.com
39 Klickbara bilder.

Finalen på årets Sommarscen gick verkligen i sommarens tecken för det fanns en sandstrand framför scenen på Stortorget och något barnvänligare eller somrigare finns kanske inte.
Dagen ägnades åt volleyboll och alla som ville fick prova på beach volley och det avslutades med en uppvisning innan musiken tog över framåt kvällen.
Musikalisk var det en blandad kväll med allt från hårdrock till visor.

Esse Quam Videri gav en mjukstart av kvällen.

Esse Quam Videri är en Örebrokvartett som den här kvällen reducerats till en trio eftersom deras trummis fått förhinder, men det stoppade inte bandet från att ge en riktigt bra konsert.
Esse Quam Videri blandar egna låtar med covers och den första låten de spelade under Sommarscen gjorde mig glad eftersom det var U2:s Where the streets have no name, det var längesedan jag hörde den och EQV gjorde den riktigt bra.
Musikaliskt gick deras egna låtar lite i samma stil som Where the streets have no name, lite tillbakalutat och avslappnande musik även när de hade låtar med lite mer fart i.
Alla tre som stod på scenen den här kvällen sjunger och det ger något lite extra när det inte bra är en sångare, speciellt som de på flera låtar sjöng samtidigt alla tre.

Samarbete med olika bakgrunder.

Vi fick en intervju med Isabelle Ulfsdotter Hillberg efter Esse Quam Videri spelat och hon berättade då att musikerna i bandet kommer från olika musikaliska bakgrunder, hon själv har sina rötter i folkmusiken, medan de andra har rötter i rock, pop och jazz bland annat.
När människor med olika musikaliska bakgrunder möts som de gjorde i EQV så blir musiken också en blandning och det här bandet skriver sina låtar ihop berättade Isabelle Ulfsdotter Hillberg.
När bandet startade så hade alla medlemmarna med sig egna låtar men musiken utvecklade de tillsammans och sen har det fortsatt på det sättet alla medlemmar sätter sin prägel på musiken.

Släppt en video och en skiva på på väg.

Under sommaren spelade EQV in en video med hjälp av tre feriepraktikanter från Kulturskolan och praktikanterna fick mycket beröm av Isabelle, de var superduktiga och de hade tre fantastiska dagar tillsammans när de spelade in korta sekvenser på olika ställen runt om i Örebro.
Isabelle Ulfsdotter Hillberg kan mycket väl tänka sig ett nytt samarbete med praktikanter eftersom det fungerade så bra.
Just nu håller EVQ på att spelar in ett album som de räknar med att släppa under hösten, tankarna har gått motbörjan av november men än finns inget datum bestämt.

Lite hårdare musik med The Hawkins.

Efter den lugna inledningen på Sommarscen så kom The Hawkins upp på scenen och fick Stortorget att gunga till lite hårdare musik eftersom de är ett rockband och de lockade stor publik till Stortorget den här kvällen.
The Hawkins blandar friskt olika rockstilar på scen, allt från det hårdaste till nästan åt rock n roll hållet och har man som jag inte hört dem tidigare blir det rätt spännande när man inte vet hur det kommer att låta från scenen.
Det här bandet vann en spelning på Sweden Rock Festival i år och nu efter att ha hört och sett dem live så förstår jag varför de vann, de är riktigt bra, bra låtar, bra sångare och ett band som ger mycket på scen, bara en sak som inte är bra och det är att de inte är Örebroare utan kommer från Arboga.
Jag hade gärna lyssnat mer till dem den här kvällen men Sommarscen har bara en viss tid på sig med musiken, vilket är väldigt synd ibland.

Andra spelningen i Örebro.

Efter spelningen fick vi en intervju med Johannes Carlsson, sångare i The Hawkins och han berättade då bland annat att det här var deras andra spelning i Örebro och att få spela på Stortorget var ju tufft och det kom skitmycket folk, mycket större publik än vad Johannes hade räknat med.
Johannes Carlsson vill att det ska svänga om The Hawkins och att de varierar sig rätt mycket musikaliskt.
På frågan hur han skulle beskriva musiken blev det lite tyst och sedan blev svaret svängig rock n roll.

Alla hjälps åt.

Johannes Carlsson är den som oftast skriver första utkastet till The Hawkins låtar och sedan så arbetar bandet gemensamt fram den färdiga låten.
Även om det är Johannes som har skrivit det mesta så är han ingen diktator och bara vill skriva allt själv utan det bästa är att fler skriver låtar så att de får mycket låtar att spela.
Framtidsplanerna är att få spela så mycket som möjligt och den här helgen var fullbokad, på fredagen skulle de spela på Ingbofestivalen och på lördagen spelar de i Göteborg.
Förutom att spela mycket så kommer de snart att släpa en EP, den tredje i ordningen och viljan är att kunna leva på musiken i framtiden.

Personligt och bra.

Den här kvällen var det blandad musik så från att ha lyssnat på rock blev det en återgång till lugnare toner med Per Granberg och Cirkusorkestern.
Per Granberg är mest känd som sångare och låtskrivare till punkbandet Charta 77 men nu med en soloplatta i bagaget är han ute och spelar under eget namn med Cirkusorkestern, även om han fortfarande spelar med Charta 77 också.
Per Granbergs soloskiva släpptes i början av året och det var kul att få höra honom under Sommarscen.
Per Granbergs texter är personliga och titelspåret Cirkus i mitt huvud handlar tydligt om den stroke han drabbades av 2009.

Gillar att spela.

Som scenpersonlighet fungerar Per Granberg väldigt bra, mellansnacket är ledigt och inte allt för långt.
Uppmaningen till publiken att gå och rösta i riksdagsvalet tyckte jag var en bra grej och även mellansnacket lyckas han få personligt.
Spelningar på torg har en tendens att bli lite opersonliga när publiken av någon anledning inte kan komma nära men Per Granberg lyckas överbrygga avståndet mellan scenen och publiken, sen att han verkligen gillar att spela är ännu ett plus och att de drog över tiden en aning gjorde inte mig något.
Per Granberg och Cirkusorkestern spelade lite mer än vad de skulle men när ljudteknikern försökte få dem att sluta så sa Per Granberg att han spelade efter Generalerna i helgen och då drog de över med tre låtar vilket gjorde att Per inte ha med sitt fulla set, så han körde sin sista låt ändå, vilket uppskattades av publiken.

All musik är rolig.

Per Granberg är väldigt aktiv inom musiken, förutom solo projektet och Charta 77 är han också med i Krymplings så jag passade på att fråga vilket som är roligast och svaret blev att det som är så bra med musik är att han slipper välja alla banden är lika roliga att spela med.
Nu skriver Per med ett band i tankarna, förr skrev han bara och då hamnade låtarna hamnade på hög.
15 år tog det innan det blev en soloplatta från att Per Granberg sa det första gången och efter sin stroke har musiken varit lite av rehab att hålla på med och musiken har hjälpt Per jättemycket berättade han.

Musik skulle vara svårt att klara sig utan.

Musiken betyder mycket för Per Granberg och han skulle ha svårt att klara sig utan den. De musikaliska ambitionerna startade tidigt hor Per Granberg, redan när han var 5 - 6 år gammal, men några år av Kommunal musikskola höll på att sätta stopp för hans musikdrömmar.
Punken blev räddningen för med punken kunde vem som helst stå på scen.

Generalerna avslutade Sommarscen.

Örebrobandet Generalerna med Björn Wallgren i spetsen avslutade årets Sommarscen och för varje gång vi har sett Generalerna spela i Örebro så har publiken vuxit och den här kvällen var det riktigt många som kom till Stortorget för att höra dem.
Generalerna år glad pop musik och alla i bandet har vuxit in i sina roller och tar stor plats på scenen nu om jag jämför mot när de startade, Björn Wallgren frontfiguren far runt över nästan hela scenen men den här gången höll han sig i alla fall på scenen, normalt brukar han vara nedanför ute i publiken också.
Det kändes som en lite ovanlig låtordning från Generalerna den här kvällen, ingen Jockes Kalas eller Kvart i fem men däremot ett par nya låtar och det är något som jag uppskattar.

Inhoppad trummis.

Efter Generalernas spelning fick vi en intervju med Björn Wallgren och Niklas Törnblom.
Niklas hade fått hoppa in som trummis för kvällen och två tillfällen hade han hunnit med att repa med generalerna innan spelningen men han sa att han tyckte att det gick hyfsat och Björn var nöjd med hans insats också.
Niklas berättade att så är det när man umgås med Björn Wallgren man vet aldrig vad som händer och Björn fyllde i att han fick i alla fall två rep vilket är bättre än inget.
Niklas var nöjd med sin insats och jag gissar att ingen i publiken märkte att han bara repat två gånger med bandet.

Generaler som är vana vid Stortorget.

Generalerna brukar vara med på Sommarscen och Björn Wallgren kom inte ihåg hur många gånger de varit med och han sa att det var fruktansvärt roligt att spela.
Scenen var varmare än vad Björn tänkt sig att den skulle vara och det var mycket större publik än vad han räknat med.
Generalerna har haft fullt upp med spelningar i sommar så de har inte marknadsfört spelningen på Sommarscen ordentligt, dagen före hade de lagt upp på Facebook berättade Björn men han hade inte räknat med att så många skulle dyka upp.

Inte de vanligaste låtarna.

Björn Wallgren berättade också att det var skönt att få spela utan att köra Jockes Kalas och de vanliga låtarna, eftersom Generalerna spelar ett par gånger om året i Örebro så är det kul att bjuda publiken på lite nya låtar.
Nya låtar gör att publiken har något att se fram emot när det blir ett nytt tillfälle att höra Generalerna, berättade Björn Wallgren.
Det är en ny skiva på gång men Björn berättade att de precis har startat arbete så det är en lång väg kvar innan den är klar, men så fort materialet är helt klart så kommer de kliva in i studion.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar