×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2016-04-15  

Intimt och avslappnat med Anders F Rönnblom och Jenny Roos.

Intimt och avslappnat med Anders F Rönnblom och Jenny Roos.

På lördagskvällen spelade Anders F Rönnblom och Jenny Roos på Heavens Door i Örebro och det var inte en helt vanlig spelning utan det var mer avskalat och mycket mer intimt, med en sångare som var på sitt allra bästa humör och han fick också väldigt bra kontakt med publiken.


© 2016 Johan Gullberg - knytpunkt.com
9 Klickbara bilder.

På lördagskvällen spelade Anders F Rönnblom och Jenny Roos på Heavens Door i Örebro och det var inte en helt vanlig spelning utan det var mer avskalat och mycket mer intimt, med en sångare som var på sitt allra bästa humör och han fick också väldigt bra kontakt med publiken.

Har sin publik.

Anders F Rönnblom har hållit på länge med musik och han har firat 50 år som artist och själv fyller han 70 år i år och det firas med att han och sångerskan Jenny Roos gav sig ut på en liten kort turné med ett avskalat sound eftersom Anders för en gångs skull inte har bandet med sig och om man ska gå på publikens reaktioner inne på Heavens Door så var det väldigt omtyckt.
Anders F Rönnblom har sin publik och den är honom väldigt trogen så den här kvällen var i stort sett utsåld, som det brukar vara när han kommer till Örebro.

Musik i ny form.

Normalt när det är Anders F Rönnblom så är det fullt band och ett väldigt ös på scenen, den här gången så var det bara Anders och Jenny på scenen och musikaliskt så var det gitarr även om det varierade mellan elektrisk eller akustisk och jag har faktiskt lite svårt att bestämma mig för vilket jag föredrar, normalt brukar det vara akustisk men här så kan jag faktiskt inte avgöra vilket som var bäst.
En stor fördel med ett avskalat arrangemang är att texterna kommer fram tydligare och på hans lite mer kända och omtyckta låtar så blev det allsång, som hördes ordentligt den här gången.
Låtlistan var också väldigt varierad med låtar från hans första platta och ända fram till trilogin som han precis har släppt.

Annorlunda kväll med, gitarr och två röster.

Det här blev en annorlunda kväll eftersom det var en duo på scenen och Jenny Roos gjorde ett riktigt bra framträdande tillsammans med Anders F Rönnblom.
Bara gitarr och två röster passade utmärkt till musiken och i Komedia fick vi höra lite mer av Jenny Roos vilket gjorde att jag faktiskt vill höra bara henne sjunga också, för även om hon var bra och lågmäld så fick hon mig att bli nyfiken på hur hon låter när hon tar i lite och kan släppa efter lite mer än vad hon kunde den här kvällen.

Många bra låtar.

Anders F Rönnblom har många bra låtar och flera av dem fick jag höra idag, Kysste Henne Våldsamt, Vildhonung och Vem Styr Landet, Europa Brinner var några av låtarna och naturligtvis så var det en hel hög med låtar till, för den här kvällen tror jag hade kunnat bli mycket längre om möjlighet hade funnits.
De blev en överraskning också när Anders F Rönnblom fick upp Björn Wallgren på scenen för att vara med på Spränga en bank och det blev en av mina favoriter den här kvällen.

Många historier.

Anders F Rönnblom berättade också historien bakom låtar och Europa Brinner skrev han egentligen till Melodifestivalen på 1980-talet men skivbolaget tyckte att texten var för svår så den blev inte uttagen att vara med och det var kanske synd eftersom just den låten faktiskt har blivit mer aktuell med åren och kanske är den som mest aktuell idag.
Anders F Rönnblom har många gamla låtar som fortfarande känns aktuella och det visar att samhället kanske inte har förändrats så mycket som vi ibland vill tro.

Bra relation med Örebro.

Vi fick en intervju med Anders F Rönnblom efter spelningen och han berättade då bland annat att han jämt haft en bra relation till Örebro och att han har många trogna fans som kommer på hans spelningar när han spelar här och det har vi också märkt, det här var tredje gången vi såg honom och alla gånger har det varit utsålt.

50 år som artist.

Anders F Rönnblom firar 50 år som artist och han berättade att första skivan han släppte kom ut 1965 men då var han med i en duo som kallade sig Anders och Nicko och var en popgrupp, även om Anders hade varit med och skrivit låtar även före det, men den skivan för första i eget namn. Anders F Rönnblom berättade också att han har varit produktiv inom musiken nästan hela tiden, 1990-talet var inte något produktivt decennium för honom eftersom han då höll på med digital konst.
Det kom i alla fall ett par plattor ändå under 1990-talet men Anders själv sa att det var lite plikttroget, men det som verkligen fångade honom då var digital konst och han drev en tidning som skrev om vad konstnärer gjorde med datorer, men tiden tog slut och digital konst flyttade över till internet.
- Plötsligt så blev det millennieskifte och sedan så började all att kommunicera på internet va, så man behövde inte åka omkring och demonstrera liksom och det fanns inga sponsorpengar så då tog det slut och då la vi ner tidningen och så började jag med musiken igen, berättade Anders F Rönnblom.

Kreativ period från 2004.

Efter perioden med tidningen så berättade Anders F Rönnblom att han har varit kreativ och gett ut många skivor och sedan 2005 så har han ett eget skivbolag.
Anledningen till att han skaffade ett eget bolag var att skivbolaget han hade fram till 2004 la ned och enda chansen för honom att ge ut fler skivor var att skapa ett eget bolag.
Visst var det lite riskfyllt att starta eget bolag men Anders F visste att han har en trogen publik som vill köpa det han släpper och han har vetat ungefär hur många skivor han kan sälja, så då har han kunnat pressa upp en begränsad upplaga.
- Det var ju ingen som ville satsa på en sextioåring då och ge ut skivor utan det var ju, vill man göra det så får man göra det själv, sa Anders F Rönnblom.

Facebook har varit ett underverk.

Anders F Rönnblom berättade att han var kritisk till Facebook när det kom, men det visade sig vara en riktigt bra väg för honom att nå ut till sina fans och han sa också att för honom som en liten artist som inte får så mycket press har det varit en viktig väg för att kunna kommunicera med fansen och tala om när det kommer skivor eller var han ska spela och sedan är han duktig på att svara på frågor som kommer den vägen.
Nu när han är pensionär så har han också tiden att lägga på sociala medier, normalt brukar han arbeta med musiken från nio på morgonen och nu får ju musiken ta all plats eftersom han inte arbetar som grafisk formgivare längre.
- Just Facebook har jag och det ser man ju på de som följer en va, det är ju dom som verkligen vill använda Facebook som kommunikationsmedel att tala om vad de tycker och önskemål, sa Anders F Rönnblom.

Ville ändra klangbilden.

Anders F Rönnblom berättade att han tidigare arbetat med till exempel Anna Stadling som har en lite mer lågmäld och tillbakadragen stil, Jenny Roos har en helt annan skolad musikstil vilket gör att Anders F kan laborera mer med sin musik och det verkar vara något han verkligen vill framåt.
Upptäcka nya vägar för sin musik och prova nya saker speciellt med olika röster för att se vad det kan ge.
Den här turnén var kort, endast sju spelningar och den här turnén var speciell för Anders F och han har fått otroligt positiv respons på det här avskalade formatet.
- Det här var så speciellt va, för då får man chans att visa låtarna, sa Anders F Rönnblom.

Helt fantastiskt.

Vi fick en kort intervju med Jenny Roos också och hon berättade att det var helt fantastiskt att få sjunga med Anders F Rönnblom.
Det är inte bara musiken som är lite annorlunda mot det Jenny Roos brukar sjunga utan också att Anders F Rönnblom har så många som har lyssnat på honom under alla år så människorna runt honom är också speciella.
- Man har hamnat i en helt ny värld liksom, med alla de här människorna kring honom, sa Jenny Roos.

Nya låtar hela tiden.

Jenny Roos berättade också att när hon började sjunga med Anders F Rönnblom så förälskade hon sig i Mer än Amerika och det var den hon lyssnade på hela tiden när hon satt i bilen, men nu så hittar hon nya favoriter hela tiden.
Jenny Roos håller just nu på att öva i alla Anders F Rönnbloms låtar och då upptäcker hon nya, samtidigt som hon vet att det kommer att ta ett tag för han har skrivit mycket, men Jenny sa att hon betar av skiva för skiva just nu.
- Jag försöker plugga ifatt nu, alla låtar, det finns ju några, det är ju 400 kanske, sa Jenny Roos.

Går inte att sitta och halvsova.

Jenny Roos berättade att det är underbart att arbeta ned Anders F Rönnblom och han är spontan på scenen och ingen kväll är den andra lik oavsett om de är ute som duo eller med bandet och det är något som Jenny uppskattar.
De har någon duo spelning inbokad till hösten också men annars så är det bandet som väntar just nu och det ser Jenny också fram emot.
- Man vet aldrig vad som händer och det går inte att sitta och halvsova, utan, det är aldrig likadant från en kväll till en annan, sa Jenny Roos.

Många olika projekt.

Jenny Roos har förutom samarbetet med Anders F Rönnblom så har hon flera andra band hon är med i och också ett eget band som heter JUiCE och de spelar covers men handplockade låtar som många antagligen inte har hört tidigare.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar