×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


 

  Publicerat: 2014-08-23  

Jonas Sjöstedt (V) talade på Stortorget.

Jonas Sjöstedt(V) talade på Stortorget.
Under fredagen var Vänsterpartiets partiledare på besök på Stortorget och Jonas Sjöstedt både började och avslutade stunden på torget med att träffa väljare.
Jonas Sjöstedt höll sitt tal nere vid fontänen på Stortorget och det var en hel del örebroare som kom dit för att lyssna.

Se hela talet.
Under fredagen var Vänsterpartiets partiledare på besök på Stortorget och Jonas Sjöstedt både började och avslutade stunden på torget med att träffa väljare.
Jonas Sjöstedt höll sitt tal nere vid fontänen på Stortorget och det var en hel del örebroare som kom dit för att lyssna.

Jonas Sjöstedt började med vinster i välfärden.
Jonas Sjöstedt talade om att det är skolstart den här veckan och hur konkurser av skolor drabbar elever, han berättade också att fyra vårdcentraler i Skåne stängde över en natt för att de inte var tillräckligt lönsamma och det är just det här som gör att Vänsterpartiet vill ta bort vinsterna i välfärden.
Inga vinster i välfärden är Vänsterpartiets viktigaste vallöfte sa Jonas Sjöstedt och det finns starka argument för att ta bort vinstjakten inom vård och skola.

Inga vinster i välfärden betyder inte att valfriheten måste bli mindre.
Vänsterpartiet vill se att skolor och sjukhus samarbetar och inte konkurrerar med varandra och för de som har som argument att om vinsttillfället försvinner så kommer valfriheten att försvinna också, det håller inte Jonas Sjöstedt med om utan att valfrihet kan finnas ändå.
Jonas Sjöstedt sa att det är fullt möjligt att välja vilken vårdcentral man går till utan att de går med vinst, det är fullt möjligt att ha olika äldreboenden som passar olika personer och kanske har platser nog så att man kan välja också, utan att pengarna går till vinst.
Ett annat argument Jonas Sjöstedt får höra är att det offentliga är ju inte heller alltid bra och det höll han med om offentligverksamhet kan vara både stelbent och byråkratiskt men det vill Vänsterpartiet ändra på, mer makt ska ligga hos de som använder den offentliga verksamheten.

Vänsterpartiet är enda alternativet.
Jonas Sjöstedt sa bland annat i sitt tal att Vänsterpartiet är det enda parti som ger raka besked och beskedet är att Vänsterpartiet är beredda att regera och de vill göra det ihop med Socialdemokrater och Miljöpartiet, men det finns några förbehåll för att det ska bli så.
Jonas Sjöstedt tänker inte vara med och regera om det finns med något borgerligt parti i regeringsställning och de privata vinsterna i vården ska bort.
- Vill man ha en garanti för en regering som inte har borgerliga partier, så är Vänsterpartiet det enda alternativet i det här valet, sa Jonas Sjöstedt.

Trygga arbetsvillkor.
Jonas Sjöstedt talade också om att Vänsterpartiet vill se trygga jobb och att det inte ska vara möjligt för företag att avskeda personal för att sedan hyra in dem via bemanningsföretag.
Jonas Sjöstedt berättade att han träffade tågpersonal från Öresundstågen när de strejkade för att slippa avskedas från jobben för att gå över till ett bemanningsföretag och personalen vann den striden.
När striden om tågpersonalen pågick så sa Vänsterpartiet att de vill se trygga anställningar men Folkpartiet gick ut och sa att vi ska inskränka strejkrätten och det visar på skillnaden mellan höger och vänster sa Jonas Sjöstedt.
Det ska inte heller vara möjligt för företag att stapla visstidsanställningar hur länge som helst.

Feminism och Vänsterpolitik hör ihop.
Jonas Sjöstedt talade också om att feminism och vänsterpolitik hör ihop och att Vänsterpartiet vill att de pensioner med lägst pension ska ha samma skatt som de som arbetar eftersom det till största delen kommer att gynna kvinnor.
Det är samma sak med trygga anställningar, det kommer också att gynna fler kvinnor än män eftersom det ofta är kvinnor som arbetar på timmar.
Vänsterpartiet vill också att Sverige ska investera mer för framtiden, det ska byggas mer och speciellt hyresrätter, renovering av de stora bostadsområdena är ett annat sätt att investera i framtiden sa Jonas Sjöstedt i sitt tal.

Vänsterpartiet vill mycket.
Jonas Sjöstedt avslutade sitt tal med att tala om det som Vänsterpartiet vill och en hel del av det var att satsa.
Vänsterpartiet vill bland annat bygga ut järnvägen och ställa om samhället till alternativa energikällor, Vattenfall ska användas till ren energi och göra så att Sverige kan stänga ner ett kärnkraftverk, omställningen i energi kommer att skapa nya jobb och kan göra så att Sverige blir ledande i omställningen när det gäller vilken energi vi använder.

En nöjd Jonas Sjöstedt.
Jonas Sjöstedt berättade efter sitt tal att stunden i Örebro hade varit fin och att de hade haft väldig tur med vädret, regn före att de kom men när det var dags för Jonas Sjöstedt så kom solen fram.
Jonas Sjöstedt berättade också att han hade haft möjlighet att prata med rätt många Örebroare och att det är något han gillar att göra och han hoppades att han skulle hinna med att prata med några till efter talet.
Det är några frågor som återkommer när Jonas Sjöstedt pratar med väljare och det är bland annat sjukförsäkring, a-kassa och unga pratar ofta om bostadsbristen.

Enda lösningen är att bygga.
Den enda lösningen som Jonas Sjöstedt ser på bostadsbristen är att bygga fler hyreslägenheter och Vänsterpartiet hoppas att det ska byggas 40 000 nya bostäder per år under tio år för att lösa bostadsbristen och de vill att hälften av det som byggs ska vara hyreslägenheter.
Vänsterpartiet vill införa ett stöd för nyproduktion av hyresrätter och för att kunna ta del av stödet vill de se ett tak på hyrorna så att människor har råd att bo i lägenheterna också.

Ganska enkla förändringar i arbetsrätten.
Jonas Sjöstedt berättade att det finns ett par ganska enkla förändringar som går att göra för att skapa en tryggare arbetsmarknad.
Stoppa möjligheten för företag att säja upp folk och sedan ta in bemanningsföretag, att man inte får vara tillfälligt anställd i mer än två år, sedan ska man ha ett fast jobb.
Jonas Sjöstedt vill också ta bort anställningsformen allmän visstid, om företag ska ta in extra personal så ska det finnas ett skäl som att det är en arbetstopp eller vikariat.
Jonas Sjöstedt sa att han tror att seriösa företag gillar det och att de behandlar sin personal bra.
- Jag tror att kloka företagare ser att med anställda som har goda anställningsvillkor som blir kvar då får man också personal som kan ta mer ansvar och känner större lojalitet med företaget, sa Jonas Sjöstedt.

Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar